Деница Сачева: Инфлацията не е привнесена, както твърдеше бившето правителство, а е създадена у нас

Тя подчерта, че средноевропейската инфлация е около 10%, а тази в България е около 19 – 20% като уточни, че в Украйна в условията на война инфлацията е 23%

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: Zonanews

Мерките, които трябва да бъдат взети, са свързани с овладяване на инфлация, заяви Деница Сачева от ГЕРБ в предизборен дебат по bTV заедно с Искрен Арабаджиев от ПП. Тя подчерта, че средноевропейската инфлация е около 10%, а тази в България е около 19 – 20% като уточни, че в Украйна в условията на война инфлацията е 23%.

 

"Инфлацията не е привнесена, както твърдеше бившето правителство, а е създадена у нас. Със сигурност, ако бяха по-рано направени компенсациите за електроенергия, нещата нямаше да са стигнали дотук. И разбира се, това, което се случи с газа, вкарването на посредници, вдигането с 30% на цената на газа - е нещо, което си е изцяло национален принос и това е факт. Това е факт и за инфлацията, разбира се е", добави Сачева. 

 

Това, което трябва да се направи със сигурност е да се разследва какво всъщност се случи по време на управлението на четворната коалиция и на колегите от "Продължаваме промяната", защото те непрекъснато плашат със съд и с разследвания. В крайна сметка да видим дали действително беше нулева толерантността към корупцията, защото има много повече данни, които излизат непрекъснато", каза Деница Сачева.

 

"Бензинът, откакто не сте на власт, започна да пада. Това също трябва да говори ясно, защото ние сме показали какви са цените на суровия петрол  и какви са надценките в момента. Така че дали може или не може да се въведе веднага въпросното левче - това е ясно на всички български граждани", коментира тя.

 

"Кажете защо вие, които сте  толкова големи диверсификатори, с толкова голям международен авторитет в кавички, защо все още тази връзка не е приключила. Тя започна по време на правителството на г-н Борисов и съответно нейният строеж независимо, че вие се опитвате да говорите, че тя се строила 12 години, но строителството й започна през 2019 г. и трябваше да приключи миналта година. Но не приключи", подчерта бившият социален министър от ГЕРБ. 
 
"Ние многократно апелирахме, че се правят необезпечени увеличения, които нямат своята рамка в тригодишната бюджетна прогноза", каза тя и обвини ПП в непрекъснато избягване да коментират дефицита от 11 млрд.  

 

Деница Сачева бе категорична, че ще бъдат натоварени всички работещи хора, които трябва да изплащат пенсиите в следващите години и в крайна сметка или трябва да се увеличават данъците, или да се теглят заеми.

Още от "Политика"

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени