Деница Сачева: Избирателите ще решат каква ще е ролята на Борисов

Според нея докладът на Държавния департамент на САЩ, който излезе през изминалата седмица, е изключително притеснителен

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: Zonanews

Последните дни преди изборите винаги са най-интензивни. От тях има най-големи очаквания да мобилизират както твърдите ядра, така и хората, които се колебаят. Надяваме се в оставащите пет дни до вота да успеем да убедим колебаещите се, че България трябва да има стабилно правителство и страната трябва да се върне на пътя на стабилността, а коалицията ГЕРБ-СДС притежава опит, знания, добър отбор и добра програма за целта. Това заяви в студиото на NOVA Деница Сачева от ГЕРБ-СДС, водач на листата на коалицията в МИР-Добрич.

.

По думите ѝ през последните две години България е експериментирала достатъчно. "Крайно време е да се състави правителство, това очакват и хората. Посланието на тези избори е много ясно – трябва да се хванем за ръце и да работим заедно”, посочи тя.

 

Тя коментира и ролята на Бойко Борисов в политиката и евентуалната възможност той да поведе отново кабинет на ГЕРБ, ако партията е първа политическа сила. Ролята на г-н Борисов  се определя от избирателите. При предишните четири вота стана ясно, че Бойко Борисов е лидер и без ГЕРБ няма как да има нито стабилно управление, нито стабилна политика в България, допълни Сачева.

 

"Дали сме твърда заявка, че ще работим твърдо за съдебна реформа. Когато този законопроект влезе в следващото НС – той ще бъде гласуван с гласовете на ГЕРБ-СДС. Без нашите гласове този законопроект няма как да бъде приет”, заяви Сачева.

 

Според нея докладът на Държавния департамент на САЩ, който излезе през изминалата седмица, е изключително притеснителен. "Той е за 2022 година и в него ясно се казва, че през тази конкретна година, в която не управлява ГЕРБ, има корупция по високите етажи в правителството и на държавната администрация. Така че хората, които дойдоха с лозунгите за нулева толерантност към корупцията, трябва да дават повече отговори”, завърши тя.

Още от "Политика"

Росен Желязков: Ако днес президентът издаде указ за съставяне на правителство, ще свикам заседание на парламента утре

По-рано днес номинираният за премиер от парламентарната група на ПП-ДБ Николай Денков върна на президента изпълнен втория проучвателен мандат за съставяне на правителство

Прочетете повече прочетете повече

Томислав Дончев за проектокабинета: Това е конструкция с голямо напрежение, но в механиката има такъв тип напрегнати кон

Минахме през няколко фази, важен е резултатът – има състав на правителство и има мнозинство в Народното събрание, което да го подкрепи, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ

Прочетете повече прочетете повече

Офицерите-атлантици: Политици и ръководители на специални служби създават настроения срещу още неизбраното правителство

Дезинформират, че български военнослужещи ще участват във войната на Русия в Украйна, заявяват в декларация от Съюза на офицерите от резерва "Атлантик"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени