Деница Сачева: Кой ще понесе отговорността за дупката от 12 млрд. лева в бюджета?

С БСП би било трудно да работим, защото нямаме общи виждания по някои теми, добави народният представител от ГЕРБ-СДС

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: Zonanews

България има нужда от правителство и нямаме повече време за губене. Продължаваме промяната (ПП) и Демократична България (ДБ) трябва да излязат и да кажат от кой очакват подкрепа. Искаме да знаем какви са намеренията им. ГЕРБ много ясно изрази позицията и приоритетите си. Това каза по bTV Деница Сачева. 

 

И добави: "Нека да дадем ясен отговор – кой ще понесе отговорността за дупката от 12 млрд. лева в бюджета, кое е парламентарното мнозинство, което се нагърбва да вземе предстоящите трудни решения".

 

"Ако ПП-ДБ разчитат на подкрепата на ДПС, БСП, ИТН, "Възраждане" е редно да го кажат", подчерта тя.

 

"Ясно сме казали, че по отношение на бюджета страната се намира в доста тежка ситуация. За да се постигне 3% дефицит явно трябва да се вземат тежки решения и да се поеме ясна политическа отговорност. ПП-ДБ трябва да обяснят какво се е случило, за да се стигне до тегленето на нов дълг и до този дефицит", коментира бившият социален министър.

 

"ГЕРБ има много варианти за кабинет и това се вижда. Ние се обръщаме към ПП-ДБ, за да разберем към кой вариант да се ориентираме. Решенията ще ги вземем, когато ПП-ДБ свалят картите и обяснят какво планират. Опитваме се да разберем какви са техните намерения", разясни тя.

 

"Ние няма как да се отречем от съдебната реформа, Шенген, Еврозоната, Планът за възстановяване и устойчивост. Това са принципни решения и ясен ангажимент, поет пред нашите избиратели. Ние сме политическия субект, който най-малко го е грижа как ще изглежда, други са тези, за които фетишите са важни. Бихме работили с политически сили, които са готови да вземат трудни решения", подчерта Деница Сачева.

 

Тя припомни, че лидерът на ГЕРБ се е срещнал с лидерите на всички партии, за да обсъдят приоритетите си. "С БСП би било трудно да работим, защото нямаме общи виждания по някои теми", добави народният представител от ГЕРБ-СДС.

 

"Разговорите ни с ПП-ДБ бяха конструктивни, всеки изразява своите виждания и от това, което чух нямаме особено големи различия. Най-доброто решение за България е редовно правителство от мнозинство, което залага 3% бюджетен дефицит. Решенията по бюджета ще са най-тежките. Няма смисъл да плашим хората, че ще се режат вече дадени социални придобивки. Не трябва да се спестява и от разходи за развитие", каза още тя.

Още от "Политика"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени