Деница Сачева: Не е необходимо да се правят дългосрочни промени в начина, по който се изчисляват пенсиите

Президентът Радев е виновен за съществуващото разделение

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: БНТ

ГЕРБ не  е виновен за това, че има разделение между обществото, провалени мандати за правителство. Ние имахме много ясна позиция, че не е необходимо да се правят дългосрочни промени в начина, по който се изчисляват пенсиите, от служебно правителство, заяви в "Панорама" народният представител от ГЕРБ-СДС Деница Сачева. И добави: "Служебното правителство има ограничени функции. Ние смятаме, че ако има актуализация на бюджета, то тя трябва да е само в частта с антикризисните мерки. В рамките на правителството на ББ ние сме дали над 1 млрд. лева за българските пенсионери".

 

Затова от ГЕРБ-СДС са подкрепили добавката на ДПС от 120 лв., тяхното предложение е било за 100 лв. От ГЕРБ са гласували параграф 1, който съдържа приходите и разходите, и така са дали своя принос за актуализация на бюджета на ДОО, отбеляза Сачева.

 

Стратегическите решения, които взимаме днес, как ще се отразят на бюджета в бъдеще, попита Деница Сачева. Според нея ваксинацията при управлението на ГЕРБ е била по 40 000 поставени ваксини на ден, днес е под 13 000.

 

"За ваксинацията специално има много сериозен принос именно г-н Борисов, защото той беше човекът, който договори ваксините и мисля, че никой не може да отрече, че българите са една от малкото нации, които имат възможност за избор на ваксини. Днес няма лидери, които да изразят мнение. Президентът Радев е едно от тези лица, което никога публично не застана в публичен разговор за ползата от ваксините", заяви Деница Сачева на въпрос за справяне с пандемията.

 

"Опитваме се да бъдем конструктивни  и разумни. Имаме достатъчно избиратели, за които да работим. Ние сме достатъчно компетентни и можещи и знаем как да изведем страната. В момента никой не иска да бъде с никой. И съжалявам да кажа, но президентът Радев е виновен за съществуващото разделение. Трябва да възвърнем културата на сътрудничеството. В моментът, в който знаем кога ще са изборите, ще обявим и нашите намерения. Взели сме си поука, но същевременно винаги сме имали държавнически позиции, когато трябва да се взимат решения", каза още бившият социален министър Сачева.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени