Деница Сачева: Очевидно е, че Рашков търси "кошаревски" свидетели

Новото правителство няма да осигурява хляб, а зрелища, добави тя

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: МТСП

Ще гласуваме против, няма как да се преосмисли подобна позиция - правителство с Рашков няма как да подкрепим. Той през цялото време се занимаваше с провокации и набеждаване. Беше емоционален, когато го попитахте за имотите му. Това каза пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева. 

 

Бившият социален министър коментир брифинга и изнесените тази сутрин данни от прокуратурата за оказван натиск от страна на директора на ГДБОП върху наблюдаващи прокурори. "Имаме сигнал, че е оказван натиск върху разследването по АМ "Хемус", Рашковне беше убедителен в обясненията си. Прокуратурата ясно каза, че е оказван натиск, видно, е, че по-скоро се търсят "кошаревски свитетели". Няма нищо доказано от това, което Рашков твъди, той беше активен участник в политическата кампания, очакнаме да продължи своята милиционерщина", добави Деница Сачева.

 

"Ние ще следим стриктно изпълнението на това странно коалиционно споразумение, което е нехомогенно и включва взаимоизключващи се обещания - например по отношение на пенсиите, защо се предвижда еднократна помощ за родителите, чиито деца ходят на училище онлайн... Това правителство се състои от три фракции - корпоративна, партийна, милиционерска - тази на президента Радев, която ще контролира всички останали дали изпълняват президентските команди", допълни Сачева.

 

Според нея за първи път от 30 години насам се случва управляващи да гонят опозиция от офисите, "нещо, което не се е случвало досега, независимо колко яростно са се противопоставяли политически партии". 

 

"Шоуто на министъра на културата беше тъжна клоунада. Велислав Минеков няма правни основания за тези действия. Двата етажа в административната сграда са собственост на Областната управа и са наети по законов път. ГЕРБ не дължи никакви наеми, както нито една парламентарно представена партия в България по закон не дължи нищо за офисите, които заема... Нелепо е да се внушава, че дълговете на НДК се дължат на това, че партия ГЕРБ има офиси в административната сграда". 

 

Данице Сачева описа и своите притеснения: "Опасявам се, че новото правителство няма да осигурява хляб, а ще се занимава със зрелища". 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени