Деница Сачева: Президентът каквото пося, това жъне сега. Днес, когато се внесе решението за еврозоната, ще се види кой къде стои

"Диалог не значи безкритичност" - каза тя

Деница Сачева, ГЕРБ
Деница Сачева, ГЕРБ Източник: Zonanews

В "Здравей България" по NOVA TV Деница Сачева обясни какво се е случило по време на консултациите с президента Румен Радев относно съставяне на правителство. Според нея няма нищо, което да е останало скрито от медиите, защото по-голямата част от срещата е била публична.

 

"Намираме се в политическа криза, в кризи и партиите трябва да водят диалог" - заяви Сачева като допълни: " Отношенията ни с президента Радев са ясни - ние оставаме критични. 

 

Напомнихме по време на срещата, че е участвал в т.н. Промяна. Различни, всъщност противоположни са позициите ни относно предоставянето на оръжие за Украйна. Това не означава, че не може да има диалог. Диалог не значи безкритичност" - смята тя.

 

"На Радев, който наложи Промяната и служебните кабинети, сега му се връща - който каквото посее, това жъне , виждате какви анонси има" - посочи Сачева.

 

Според Сачева има огромен проблем с бюджета: "Асен Василев е разчитал на Велкова. Сипе безпочвени обвинения и не среща подкрепа от нито един финансов анализатор".

 

На въпроса ще подкрепи ли ГЕРБ правителство с третия мандат Сачева отговори: "Ясно сме казали приоритетите за външна политика, антикризисни мерки. Въпреки че няма мнозинство, сме започнали да ги реализираме. На този етап няма причина да отстъпваме от правителство с първи мандат.

 

Ще се опитаме да започнем разговори по приоритети. Днес, когато се внесе решението за еврозоната, ще се види кой къде стои. Правителство на малцинството е също опция. Персоналният състав не е объсждан, ще бъдат излъчани ярки личности, доказали се.

 

Първо да изчерпим другите опции преди да стигнем до третия мандат. Не говорим чисто математически за мнозинство, а когато станат ясни очертания и аргументите на останалите партии какво биха постигнали с втори и трети мандат. 

 

Не обсъждаме др варианти, освен възможностите за първи мандат. Ако няма първи мандат, не е логично да има друг мандат с най-малката партия. Да изчерпим най-логичните  за коалиция, която не е на математически принцип." - обясни Деница Сачева.

 

Тя е категорична: "Правителство без ГЕРБ няма как да се получи. Правим опити с толерантност, с политики, с разговори. Най-важните неща са националните приоритети".

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени