Деница Сачева: С Божков са се срещали Мая Манолова и Александър Паунов

Тя не се съгласи с твърдението, че ГЕРБ е токсична партия

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: БНТ

Три варианта кой е корумпираният от Васил Божков "настоящ политически лидер" разви бившият социален министър Деница Сачева по БНР. "Категорично не разпознаваме Бойко Борисов в словосъчетанието "настоящ политически лидер", заяви тя в отговор на въпрос кой би могъл да е споменатият от САЩ действащ политически лидер, подкупван от Васил Божков.

 

По думите ѝ, ако е имало и най-малко съмнение в това отношение, лидерът на ГЕРБ не би бил приет от посланика на САЩ в България Херо Мустафа в резиденцията ѝ в София в деня, в който станаха ясни санкциите "Магнитски" срещу шестима българия, един от които е Васил Божков.

 

Сачева добави, че политическите лидери, които са се срещали и работили с попадналия под санкциите на САЩ Васил Божков, са Александър Паунов и Мая Манолова. "Повдигането на обвинения от прокуратурата на Божков доведе до безпрецедентна атака, имаше и платени провокатори, наред с хората, които протестираха на площада през миналото лято, и по негови лични признания, и дори до създаване на политическия му проект "Българско лято". 

 

"На този фон г-н Божков не само че получи одобрението на президента, който каза, че той звучи по-убедително от обвинителите си, но дори използва възможности да участва в служебното правителство - чрез МВР, например, а вероятно и чрез други назначения. Знаете, че началникът на кабинета на министър Бойко Рашков подаде оставка, като една от основните причини за това, вероятно е фактът, че тя е сред учредителите на "Българско лято", коментира още Деница Сачева.

 

Тя не се съгласи с твърдението, че ГЕРБ е токсична партия и подчерта, че корупцията не е модел от последните 10 години: "Категорично не асоциирам модела на корупция с политическа партия ГЕРБ", заяви Сачева.

 

"Министерство на икономиката има 180 млн. лева от евросредства, които могат да бъдат използвани за грантови схеми, а не да бъдат давани само кредити". Според нея 10 дни е твърде кратък и невъзможен период за получаване на кредит от банка, каквито са обещанията на управляващите в момента", каза още Сачева.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени