Деница Сачева: С танкер по танкер проблемът с газа няма да се реши, трябва дългосрочен договор

Правителството на Кирил Петков остави енергийния сектор в криза, подчерта тя

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: БНТ

Очевидно правителството на Кирил Петков остави енергийния сектор в криза. Ако някой не е вярвал на нашата оценка, сега може да чуе същото и от служебното правителство - най-естественото е, когато един сектор е в криза, да се сформира кризисен щаб. Това каза в студиото на "Още от деня" по БНТ бившият социален министър Деница Сачева - член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

 

Тя припомни, че не свое извънредно заседание на Изпълнителнителната комисия на ГЕРБ призова служебния кабинет да обяви търг за дългосрочни доставки на газ, за да има по-голяма сигурност както за битовите потребители, така и за бизнеса, и може да се постигнат по-добри условия и по-добри цени.

 

"За нас е изключително важно за продължи диверсификацията - да имаме 100% диверсификация. Затова призовахме и да няма доставки на руски газ, но да няма и посредци”, отбеляза Сачева и определи обявения от служебното правителство търг за краткосрочни газови доставки като стъпка в правилна посока, въпреки че "краткосрочните договори няма да решат проблема, който се очертава да продължи поне две години”.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени