Деница Сачева: Служебният кабинет да обяви търг за дългосрочен договор за газ - без руски и без посредници

Политиката трябва да се върне в рамките на своята нормалност по отношение на оста ляво-дясно

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: Zonanews

"ГЕРБ решихме да призовем служебното правителство да обяви търг за дългосрочен договор за газ - без руски газ и без посредници. Диверсификацията в енергийната сфера няма алтернатива и задължително трябва да се случи". Това съобщи пред БНР Деница Сачева, член на ИК на ГЕРБ.

 

По думите ѝ правителството само се свалило и разпаднало с взаимни обвинения в корупция и заради липсата на мнозинство в пленарната зала. "Надявам се, че ГЕРБ-СДС ще бъдем първа политическа сила... Евроатлантизмът е една от червените ни линии. Политиката трябва да се върне в рамките на своята нормалност по отношение на оста ляво-дясно. С партии като БСП или "Възраждане" няма как да има съюз".

 

Тя добави, че би било жалко и недържавническо, ако следващото правителство бъде формирано на базата на политическата математика, а не върху основите на конкретни принципи, ценности и ясна програма.

 

"Това, което ще ни извади от кризите, е диалог между партиите, които имат сходство в своите ориентации и идеологии. Неотложните реформи – съдебната и борбата с корупцията, няма как да се случат без сериозен надпартиен консенсус за това как трябва да се извършват те".

Още от "Политика"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени