Деница Сачева: Вътрешните министри нямат отношение към случилото се под колоните на МС

Защо не показваме кадрите и от другата страна, попита тя

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: NOVA

"Видях кадрите и изразявам искрено съжаление за това, което се вижда на тях. Най-искрени съчувствия към пострадалите и техните близки. Нашата политическа позиция бе разпространена още в петък. Ние осъждаме всички видове насилие и по никакъв начин не можем да толерираме длъжностни лица да превишават своите правомощия". Това заяви в студиото на "Събуди се" по NOVA депутатът от ГЕРБ Деница Сачева.

 

Тя добави, че насилието не може да се дели на приемливо и неприемливо. "То е същото, когато става дума за тези млади хора, но и когато става дума за полицаите. Ако ще има разследване то трябва да бъде двустранно. Има наказани хора, които са с последно предупреждение, а друг не може да бъде повишаван в рамките на няколко години", обясни Сачева.

 

"Протестите от миналата година бяха изключително напрегнати. Мисля, че днес се опитваме отново да разделим обществото и да внесем омраза. Защо не показваме кадрите и от другата страна? Защо не говорим, че за повече от 120 дни на протести има само един случай на превишаване на правата от служители на МВР", каза още депутатът от ГЕРБ.

 

Според Сачева истината има две страни: "Случилото се с полицаите също не трябва да бъде пренебрегвано".

"Отговорността за едно действие е лична. Категорично не е вярно, че към полицаите е имало инструкции да бият. Казвам го като човек, който е присъствам на всички заседания на МС. Всички ние, включително и г-н Борисов сме били против упражняването на каквато и да е форма на насилие срещу протестиращи граждани", заяви Сачева.

 

"Това, което се опитват да внушат нашите политически опоненти е абсолютна манипулация. Наказанията за извършеното трябва да бъдат поети персонално от полицаите, които са били там. Вътрешните министри не могат да носят отговорност за нещо, за което нямат отношение", каза още тя.

 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени