Деница Сачева: Възможно е ГЕРБ да състави коалиционно правителство след изборите

Следващият президент трябва да е човек, който организира мира, а не предизвиква войни

Деница Сачева
Деница Сачева Източник: Дарик радио

Трудно е да се правят прогнози, но бяха изгубени два парламентарни мандата, шест правителствени мандата и изборите, които предстоят... Всичко това губи 8 години от живота на хората, а като цена това е около 500 млн. лв. Това мнение изрази за ситуацията в страната Деница Сачева от ГЕРБ в "Седмицата" на Дарик радио. "Трябва да си даваме сметка, че на тези избори отговорността е много голяма, както от страна на политиците, така и от страна на гражданите", заяви Сачева. 

 

Тя коментира, че съществува тежко разделение между хората и посочи, че трябва да има лидери, които да работят заедно и да имат коалиционна култура. Сачева отхвърли тезата, че в държавните структури много се краде. "Мантрите за кражбите трябва да спрат, защото ние на практика разрушаваме държавата по един начин, който много трудно след това ще може да бъде съграден. Който и да дойде на власт, ако има такова недоверие към държавните институции и презумпцията е винаги, че там се краде, което не е вярно, трябва да се научим да бъдем обективни и да отчитаме постиженията. Не може постоянно всичко да омазваме", коментира Деница Сачева.  

 

Деница Сачева направи анализ и на евнтуалните възможности на изборите - ниска или по-висока избирателна активност. Що се отнася до ГЕРБ, тя посочи, че партията иска да покаже, че най-добрият експертен потенциал е в ГЕРБ. На хората липсва сигурност и предвидимост, посочи Сачева. Нямаше скандали и драми, допълни тя, и това се вижда от хората. 

 

"Има достатъчно буфери в разходите, които биха могли да бъдат използвани от правителството, само че виждате, че това не се случи, напротив - имаше прекъсване в мерките за бизнеса и различни програми. Хаосът започна от липсата на добро управление и липсата на подреденост. Затова започна и да има носталгия към времето, в което ние сме работили", каза Сачева. 

 

Деница Сачева подчерта, че е възможно ГЕРБ да състави коалиционно правителство, ако партията получи мандат. 

 

Представителят на ГЕРБ в студиото очерта и бъдещата желана фигура на президента, който не е Румен Радев. Според нея по-голяма част от българските граждани си представят мъж като президент. "Човек, който, за разлика от Румен Радев, не прави война, а се опитва да организира мира. Някой трябва да може да организира мира, а не непрекъснато да вкарва народа във война. Трябва да е човек, който е комуникативен, може да работи с различни хора, мнения и виждания, човек, който може да гради мостове", описа тя какъв трябва да бъде бъдещият президент. 

 

Кандидатът на ГЕРБ ще бъде достоен конкурент на Румен Радев, каза тя, без да посочва дали ще е жена или мъж. Деница Сачева изрази мнение, че не е работа на служебни министри да правят политически проекти.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени