Денков: Български войски няма да отидат в Украйна

По думите му ротацията ще е успешна

Премиерът Николай Денков
Премиерът Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

Български войски няма да отидат в Украйна. Това коментира премиерът Николай Денков, след като темата предизвика напрежение през днешния ден и се стигна до искания той да бъде изслушан в Народното събрание.

 

"Никой не е поставял въпроса за изпращане на войски в Украйна. Самият Володимир Зеленски не е повдигал такъв въпрос. Дори и да го беше повдигнал някой, аз щях да отговоря: "Български войски там няма да отидат", добави министър-председателят.

 

Денков коментира, че ще отиде на изслушване в парламента. "Няма промяна в позициите. Това, което сме обсъдили и обсъждаме с Украйна, е военно-техническа помощ, за да могат те да имат съответната подкрепа да продължат с усилията си", допълни той.

 

Във връзка с процесите около предстоящата ротация, премиерът обяви, че е готов с оценката на министрите. Все още разговор с вицепремиера Мария Габриел по темата не е имало, но до края на седмица прегледът с нея трябва да се случи.

 

По думите му ротацията ще е успешна. "Подаването на оставка на 6 март означава да изпратя едно писмо в Народното събрание, в което пише "Подавам си оставката". Естествено, че ще го направя. Това зависи само от мен", каза още премиерът.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени