Денков отговори на Хинков: Не съм забранявал провеждане на конкурси за директори на болници

По-рано днес здравният министър заяви, че е спирал конкурси за нови директори на болници под натиск от Денков и Габриел

Николай Денков
Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

"Не съм забранил на министър Хинков да провежда конкурси за директори на болници", заяви премиерът Николай Денков по време на официалното обявяване на нова стипендиантска програма за развитие на технологични лидери на Института за компютърни науки, изкуствен интелект и технологии (INSAIT).

 

"Това, което казах на здравния министър е да помисли дали е подходящо да го направи. Аз не съм забранил. Казах му аргументите, които имам. Това са решения в неговите правомощия. Аргументът е сравнително ясен и разбираем. Той е, че когато един министър вече е казал, че си тръгва, стои въпросът дали трябва да решава кадрови проблеми", каза Денков.

 

"И когато един министър иска да развива една система, естествено е част от развитието на тази система, да бъде свързано и с кадрите, с които ще работи. Така, че това бяха моите коментари. Министър Хинков каза "да". Не съм гледал интервюто, но видях как е отразено в медиите. Доколкото разбрах и той това е казал - ние просто сме му дали аргументи и в тази посока. Но никой от нас не си е позволил да му казва не, забранено или нещо такова", подчерта премиерът.

 

"Не, няма други министри. И по отношение на работата на целия екип, на всички министри, включително и на министър Хинков, сме казали "работете по управленската програма". Няма никаква причина да се намалява темпото на работа, така или иначе гражданите очакват решения, които да бъдат полезни за тях. Но по отношение на кадровите въпроси имаше някакви съмнения защо се обявяват точно сега, защо точно в тези болници, и коментарът, който беше е може би е редно новият министър да стартира тези процедури, така, че да носи и политическа отговорност за това, което се случи на тях", заяви още Денков.

Още от "Политика"

ГЕРБ-СДС: Внасяме доклад за изключването на Благовест Георгиев от Комисията по транспорт и пътна безопасност!

Темата с безопасността по улиците е изключително чувствителна за по-голямата част от обществото ни. Да пиеш алкохол и да се качиш на колата не е инцидент, а съзнателно решение

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени