Денков отказа на ПП-ДБ да махне министър Калин Стоянов, преди да го обсъди с Габриел

Уволних зам-министъра на вътрешните работи Темелакиев

Премиерът Николай Денков
Премиерът Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

Има искания за оставка на вътрешния министър Калин Стоянов. Ще обсъдя въпроса с вицепремиера Мария Габриел, която в момента е в чужбина. Това заяви премиерът акад. Николай Денков на брифинг в Министерския съвет, след като снощи футболни фенове излязоха на протест срещу БФС и ръководството му.

 

Уволних зам-министъра на вътрешните работи Темелакиев, който пряко отговаря за оперативната дейност в МВР, добави той.

Той обясни, че по време на протестите вчера Калин Стоянов е бил на кинопрожекция, "което е доста смущаващо". Нямам критика към министъра на спорта. По време на тези мачове той няма преки отговорности. 

 

Денков обясни, че е изпратил писмо до централата на УЕФА и до контролната етична и дисциплинарна комисия на УЕФА, за да види тяхното становище. И добави, че ще потърси позицията и на ФИФА. Вместо футболен празник, вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие. 

 

Основната причина е в дългогодишното управление на сегашното ръководството на БФС, което доведе до упадък на българския футбол. Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач допълнително нагнетиха напрежението. Към това трябва да добавим и грешки в организацията от страна на ръководствата в МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващи агитки.  

 

Искам да благодаря на всички мирно протестиращи футболни запалянковци, както и на всички полицаи, които съвестно изпълниха дълга си без да проявяват насилие в изключително трудна обстановка изпълнена с провокации.

 

Още от "Политика"

Георги Георгиев от ГЕРБ призова Терзиев и "Спаси София": Долу ръцете от ''Патриарха''

Екипът на Васил Терзиев и спасителите от "Спаси София" с откровени лъжи и незачитайки мнението на гражданите променят движението по бул. "Патриарх Евтимий" в центъра на София, допълва той

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата чака експертизи, за да се произнесе по скандала с фалшифицираните подписи

Производството е образувано, за това че е потвърдена неистина в писмено съобщение, изпратено от Л.Б. (Лена Бориславова, бел. ред.) по електронен път до Агенция по вписванията

Прочетете повече прочетете повече

Радев наложи вето върху промени в Закона за насърчаване на инвестициите

Това е третият път (след указите му от 2017 г. и 2019 г.), когато Румен Радев възразява срещу мерки, подобни на приетите в този закон", се казва в съобщение от президентската администрация

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени