Кирил Петков: Денков ще вземе втория мандат за ПП-ДБ и ще го върне веднага неизпълнен

Съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов също потвърди, че от коалицията ще върнат на президента празна папка за втория мандат

Кирил Петков
Кирил Петков Източник: МС

ПП-ДБ ще върнат мандата на президента неизпълнен. Ще върнем папката празна, каза пред bTV  съпредседателят на "Продължаваме промяната" и на парламентарната група на "Продължаваме промяната – Демократична България" Кирил Петков. "Николай Денков ще вземе папката, ще бъдем заедно с другите лидери", посочи той.

 

"Това, което се видя вчера, е, че дори последният ни опит да си спазим уговорката и да покажем, че държавата няма да я хвърляме в хаос, беше отхвърлен от ГЕРБ. От тази гледна точка, ще я върнем празна", каза Петков.

 

"Аз съм много горд, вчера някои хора се опитваха да казват - "вие се молите". Въобще не се молим. Това, което се опитахме да покажем, е какво означава да си спазим думата и какво значи да правиш нещо с чувство за дълг. Направихме го. Получихме поредната щуротия там, седем страници измислени текстове от ГЕРБ и тези хора показаха, че не могат да си държат на думата. Ние не го очаквахме и сега отиваме с чиста съвест да върнем втория мандат", коментира Петков.

 

Съпредседателят на ПП-ДБ ген. Атанас Атанасов също потвърди, че от коалицията ще върнат на президента празна папка за втория мандат.

 

"Ще отидем при президента с ръководството на парламентарната група и с Николай Денков, но ще върнем празна папката, защото нямаме подкрепа за създаване на правителство. Вчера следобед ГЕРБ заявиха категорично, че не желаят да участват в преговори за втория мандат. Би било чудо да има някаква промяна, но не зависи от нас. Всички видяха, че ние направихме всичко възможно и се борихме до последно за това да има правителство. Защото много добре съзнаваме като политическа сила, че близо две трети от българските граждани не желаят предсрочни избори", каза Атанасов по БНТ.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени