Денков след среща с Дейвид Камерън: Целта ни е Русия да не спечели войната срещу Украйна

Путин трябва да види, че е сбъркал, категоричен е британският външен министър

Николай Денков
Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

"Общо дело е да помогнем на Украйна, а Русия да не спечели тази война." Това заяви премиерът Николай Денков след среща между него, вицепремиера Мария Габриел и британския външен министър Дейвид Камерън в Министерския съвет днес.

 

"Обсъдихме ролята на войната в Украйна и помощта, която трябва да осигурим всички, споделяме мнението, че украинските войски се бият за бъдещето на Европа, това не е национален въпрос, а въпрос, който ще предопредели историческите събития в Европа на световната сцена за следващите може би десетилетия", допълни Денков.

 

Друга от темите на разговор между тримата е била миграцията, която Денков определи като "проблем от най-високо ниво за Европа".

 

"Знаете, че потърпевши сме и ние. Не толкова от гледна точка на количеството мигранти, които имаме в България, отколкото от това, че в известен смисъл се оказахме жертва на проблемите, които срещат част от големите европейски държави. Това, в което сме обединени, е, че решението на тези проблеми с миграцията може да бъде намерено само с общоевропейски усилия, като в европейския контекст включвам и Великобритания като държава, която има огромно значение по отношение на борбата с миграцията, така и по отношение на натрупания опит", продължи той.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени