Денков: Вътрешният министър тръгна в правилната посока, няма причина за оставка на спортния

Трябва да продължат проверките и тези, които биеха хора, обикновени протестиращи, журналисти, да напуснат структурите на вътрешното министерство, добави премиерът

Премиерът акад. Николай Денков
Премиерът акад. Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

"Ако министърът (на вътрешните работи - бел.ред.) продължава да си затваря очите и да замазва проблемите, тогава щях да си подам оставката, но той тръгна в правилната посока, надявам се да извърви този път докрая". Това заяви премиерът Николай Денков от летище София, където посрещна женският шахматен отбор на България, станал европейски шампион.


"Трябва да продължат проверките и тези, които биеха хора, обикновени протестиращи, журналисти, да напуснат структурите на вътрешното министерство. Това обаче са малка част от полицаите. Искам горещо да благодаря, че останалите не бяха изкушени от безобразията", заяви премиерът.


На 17 ноември, ден след протеста срещу ръководството на БФС, от ПП-ДБ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов. В неделя (19 ноември) премиерът Николай Денков заяви, че ще се отнесе към Стоянов според това как министърът ще оцени и ще реагира на сигналите за полицейско насилие по време на протеста. Ден по-късно премиерът вече заяви, че министърът трябва да осъди насилието, или самият той ще подаде оставка.

 

"Видях, че Стоянов е обявил, че трима служители са освободени. Това е знакът, който МВР дава, че насилието не може и не трябва да бъде оставено безнаказано. Трябва да продължат проверките и тези, които биеха паднали хора, журналисти и обикновени протестиращи, трябва да напуснат МВР", заяви Денков.

 

"Спортният министър има моята пълна подкрепа. Не знам защо му искат оставката. Не съм видял нито една причина, поради която той да бъде критикуван", подчерта Денков.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени