Депутатът от "Продължаваме Промяната” Георги Гвоздейков напуска Народното събрание

Прекратяването на пълномощията му на народен представител е първа точка в дневния ред днес

Георги Гвоздейков, ПП
Георги Гвоздейков, ПП Източник: Zonanews

Депутатът от "Продължаваме Промяната" Георги Гвоздейков напуска Народното събрание. Това става ясно от седмичната програма за работата на парламента. Прекратяването на пълномощията му на народен представител е първа точка в дневния ред днес. Става ясно още, че е подал оставка на 14 юли.

 

"Продължаваме промяната" има много каузи, отивам на друг фронт", лаконичен бе той пред "24 часа" на въпрос какво е провокирало решението му. Гвоздейков каза, че ще помага като специалист за друга кауза на ПП.

 

На 7 юли от "Възраждане" го обвиниха, че неправомерно се е явил на конкурс за директор на дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация". Според Николай Дренчев той е кандидатствал за поста без необходимия ценз, докато е депутат, бил назначен, пуснал си отпуск и продължил да изпълнява функциите си на депутат.

 

Малко след това от "Продължаваме Промяната" излязоха с опровержение. Според тях Гвоздейков наистина се е явил на конкурс, който е обявен още преди старта на предизборната кампания. "Впоследствие печели конкурса, но не се явява в 14-дневния срок, за да бъде назначен.

 

Според действащата нормативна уредба, ако служителят не встъпи в длъжност или не положи клетва в този срок, органът по назначаването издава акт за назначаване на следващия класиран кандидат", казват още от ПП.

 

И подчертават, че Гвоздейков не бил е депутат, когато конкурсът е обявен, не е назначен за директор на дирекция и е имал необходимият ценз за участие в конкурса. "Обвиненията на "Възраждане" са абсолютни лъжи. Когато говориш за нещо, трябва да го провериш", контрира самият  Гвоздейков днес.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени