Депутатът Васил Пандов от ПП-ДБ: На този момент не е обсъждана смяната на нито един министър при ротацията, която предстои

Делян Пеевски има минало, което няма как да бъде пренебрегнато, каза народният представител

Васил Пандов, ПП-ДБ
Васил Пандов, ПП-ДБ Източник: Zonanews

"На този момент не е обсъждана смяната на нито един министър при ротацията, която предстои”. Това заяви в студиото на "Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS депутатът от ПП-ДБ Васил Пандов. По думите му няма промяна в разговорите за управлението и в тях участват представители на партиите, които са част от ротационното председателство на НС и МС – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. На този етап ДПС няма да участва в този механизъм, заяви Пандов.

 

Според него механизмът ще позволи НС да не изпада в законодателен ступор заради избора на персонални органи, но не може да бъде определян като коалиционно споразумение.


"Разговори ще бъдат водени за всяка една личност, от наша гледна точка никой не е искал ДПС да има квота в избора на регулатори. Няма такова нещо от тяхна страна", заяви Пандов.

 

По думите му лицата, които ще се предлагат, трябва да имат високи нравствени и морални качества. "Не става дума за квоти, за разпределение, става дума за предложение на лица, които отговарят на тези критерии”, коментира депутатът от ПП-ДБ. Той допълни, че тези кандидатури могат да бъдат предлагани и с участието на неправителствени организации.

 

"Моята оценка за г-н Пеевски е, че той има минало, което няма как да бъде пренебрегнато, но в момента той участва в тези процеси и това е общото мнение на всички”, заяви Пандов.

 

Депутатът от ПП-ДБ каза още, че решенията в МС се взимат от премиера Денков, а много често той има различно мнение от политическите лидери. "Той много пъти внася разум в емоциите, които избуяват в НС”, заяви Пандов.

 

Той допълни, че не подлага на съмнение качествата на министъра на здравеопазването Христо Хинков, а проблемите по-скоро идват от недобрата му комуникация с партиите в НС.

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени