Депутати от ГЕРБ бранят редакцията на "Труд"

По-рано днес цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС, както и евродепутатите от ЕНП ГЕРБ-СДС заклеймиха в позиции репресията

Тома Биков и Даниел Митов в редакцията на в. "Труд"
Тома Биков и Даниел Митов в редакцията на в. "Труд" Източник: ПИК

Заместник-председателят на ГЕРБ и народен представител Даниел Митов, както и колегата му Тома биков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ, пристигнаха току-що в редакцията на "Труд", съобщава ПИК. Те са там, за да изразят подкрепата си за вестника, който е подложен на терор и опити за екзекуция от диктатурата на Радев. 


Настояваме Румен Радев да вземе отношение относно действията на собствения си министър. Очакваме партиите да вземат отношение. Защо се правят скандали пет дни преди да си отиде това правителство. Къде е Минеков?! Какво прави полицията тук?!, възмутено попита Биков. 

Това няма да е краят. Утре някоя медия от вас ще каже нещо критично и ще дойде онзи от фалшивите новини да ви чегърта, добави Митов. 

Върви се към абсолютна диктатура. Това не може да се случва в европейска държава. Не се е случвало от 31 години. Защо "Репортери без граници" мълчат?! Те трябва да са тук. Ако и медиите не са тук, излизаме в нелегалност и ще водим партизантска война. А ние ще я водим, добави Тома Биков. 

 

По-рано днес цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС, както и евродепутатите от ЕНП ГЕРБ-СДС се обявиха категорично против безпрецедентната за последните 32 години посткомунизъм репресия срещу българска медия. 

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени