Депутати от ПАСЕ се включиха в българска инициатива за руските "трофейни" архиви

Предложението е подкрепено от общо 20 членове на ПАСЕ

ПАСЕ
ПАСЕ Източник: ПАСЕ

На сайта на ПАСЕ беше публикувано предложение за Резолюция на Асамблеята инициирано от Ръководителя на българската делегация в ПАСЕ г-н Димитър Главчев и българските депутати от ГЕРБ г-жа Милена Дамянова и г-жа Ивелина Василева (те се водят членове на делегацията до избор на нови,бел.ред).

 

Предложението е подкрепено от общо 20 членове на ПАСЕ от България, Швеция, Украйна, Румъния, Литва, Сърбия, Република Северна Македония, Испания, Полша и Италия. 

 

Подписалите са членове на три от политическите фракции в ПАСЕ - ЕНП/Християндемократи, Европейски консерватори и Групата на либералите и демократите в Европа. Сред подписалите е и Председателят на Групата на ЕНП в ПАСЕ г-н Александер Почи, както и Ръководителят на делегацията на Швеция г-жа Боряна Оберг, която е българка по произход.

 

С тази инициатива г-н Главчев и подписалите с него депутати, разширяват пробива по темата, след постигнатия отговор от Комитета на Министрите на Съвета на Европа по същата тема, получен по-рано тази година - на 8 април 2021г. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени