Депутатите изслушват премиер и министри за овладяването на пожарите и подпомагане на пострадалите

След това се предвижда депутатите да пристъпят към избор на постоянни комисии на Народното събрание

Служебният премиер Димитър Главчев
Служебният премиер Димитър Главчев Източник: Zonanews

Парламентът да изслуша днес служебния министър-председател Димитър Главчев и служебните министри на вътрешните работи и на земеделието Калин Стоянов и Георги Тахов относно овладяването на започналите в края на миналата седмица пожари в страната и необходимите действия за отстраняване на последиците и подпомагане на пострадалите, предвижда проектопрограмата на Народното събрание за тази седмица.

 

Вчера премиерът и вътрешният министър бяха в района на Стара Загора, засегнат от пожарите. Там премиерът Главчев съобщи, че сформира междуведомствен щаб заради пожарите, с представители на всички ресорни министерства, за да бъде осигурена още по-добра координация.

 

Изслушването за овладяването на пожарите и подпомагане на пострадалите е първа точка в предложения дневен ред на парламента.

 

Пленарна зала на НС
Пленарна зала на НС Източник: Zonanews

След това се предвижда депутатите да пристъпят към избор на постоянни комисии на Народното събрание. Миналата седмица народните представители приеха парламентарния правилник, който предвижда да бъдат създадени 25 постоянни комисии.

 

Проектопрограмата на парламента включва и изслушване на служебния министър на образованието и науката Галин Цоков относно подготовката, провеждането и резултатите от Държавните зрелостни изпити през учебната 2023/2024 година.

Още от "Политика"

България и Германия подписаха споразумение за съвместната покупка на зенитно-ракетни комплекси IRIS-T

Общата цел на страните, които участват в инициативата на ЕС, е да се насърчи сътрудничеството в областта на отбраната чрез съвместно възлагане на обществени поръчки за оперативно съвместими и взаимнозаменяеми оръжейни системи

Прочетете повече прочетете повече

ЦИК поставя под въпрос законността на изборите, намесва се недопустимо в изборния процес

Според източници от комисията председателят на ЦИК Камелия Нейкова е дала знак на ДПС-Доган, че могат да бъдат сигурни, че ще получат желаната от тях регистрация за явяване на избори

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени