Депутатите направиха промени в състава и ръководството на някои от парламентарните постоянни комисии

Вижте кои са промените

48-то Народно събрание (НС), пленарна зала
48-то Народно събрание (НС), пленарна зала Източник: Zonanews

Депутатите направиха промени в състава и ръководството на някои от парламентарните постоянни комисии.

Те гласуваха освобождаването на Смиляна Нитова-Кръстева (ПГ на "БСП за България") като член на Комисията по конституционни въпроси и избраха Явор Божанков (ПГ на "БСП за България") да стане член на същата. Решението бе взето с 156 гласа "за", 8 "против" и 34 "въздържали се".

 

Божанков бе освободен като член и заместник-председател на Комисията по правни въпроси. Като заместник-председател на комисията избраха Мая Димитрова (ПГ на "БСП за България"), а като член на същата - Смиляна Нитова-Кръстева. Предложението бе подкрепено от 165 депутати, 7 бяха против, а 36 се въздържаха при гласуването.

 

Народните представители избраха Гален Монев (ПГ на "Български възход") за заместник-председател на Комисията за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество със 199 гласа "за", един "против" и трима "въздържали се".

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени