Депутатите обсъждат актуализацията на бюджета

На вниманието на депутатите се поставя и изслушване на министъра на околната среда и водите Асен Личев

Народно събрание
Народно събрание Източник: НС
Парламентът ще разгледа на първо четене актуализацията на държавния бюджет за 2021 г. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание. Законопроектът е внесен от служебното правителство и бе одобрен от бюджетната комисия във вторник. 
 

В промените в Закона за държавния бюджет за 2021 г. за справяне с неблагоприятното въздействие върху икономиката се предвижда осигуряване на средства за подпомагане на бизнеса и програми за заетост в размер до 400,0 млн. лв.

 

Предвид създалата се извънредна епидемична обстановка в страната в резултат на пандемията от COVID-19 и очакванията развитието на пандемията да продължи се предлага в централния бюджет за 2021 г. да се предвиди допълнителен финансов ресурс в размер до 200,1 млн. лв. за осигуряване на мерките в областта на здравеопазването, свързани с преодоляването на пандемията. 

 

Предложено е по централния бюджет да бъдат осигурени средства за произвеждане на изборите за президент през 2021 г. Средства в размер до 100,0 млн. лв. са предвидени за текущ ремонт и поддържка на републиканската пътна мрежа, в т.ч. на приоритетни пътни участъци, нуждаещи се от извършването на спешни аварийно-ремонтни дейности. В проектобюджета са предвидени средства за  увеличение на средствата в резерва. 

 

На вниманието на депутатите се поставя и изслушване на министъра на околната среда и водите Асен Личев за вноса, съхранението и оползотворяването на битови, опасни отпадъци и продукти от тях, както и справянето с проблема с незаконните сметища.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени