Депутатите от ГЕРБ и ДПС не влязоха в пленарната зала, парламентът не успя да събере кворум

За да започне Народното събрание да заседава, трябва да се регистрират поне 121 от 240 души. Регистрираха се 74

Народно събрание (НС)
Народно събрание (НС) Източник: Zonanews

В първите пет минути от заседанието депутатите на ГЕРБ и ДПС отсъстваха от пленарната зала. Наличен беше единствено председателят на парламента Росен Желязков (ГЕРБ).

 

Представители на ПП-ДБ имаше, но или не се регистрираха, или не бяха достатъчно, за да се събере кворум. За да започне Народното събрание да заседава, трябва да се регистрират поне 121 от 240 души. Регистрираха се 74. Желязков обяви, че ще се направи втори опит в 09.30 ч.


Пред журналисти съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков призова ГЕРБ и ДПС да се върнат на работа, за да започнат обсъждания по ветото на президента срещу Закона за енергетиката и бюджета за 2024 г.

 

"Няма да се регистрираме, ако не дойдат, за да не дадем възможност "Възраждане" и хората около тях да лидират законодателните процеси", каза Петков.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени