Депутатите подхващат Националната детска болница и ветото върху НПК

Президентът Румен Радев наложи вето върху текстовете, които възстановяват Пленума на Висшия съдебен съвет

Пленарна зала в НС
Пленарна зала в НС Източник: Zonanews

 Проектът за реализацията на Националната детска болница влиза за обсъждане в Народното събрание. Проектът се забави с около година и половина от заявеното от правителството.

 

В края на миналата година парламентарните групи на ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС внесоха проекторешение, с което възлагат на министъра на здравеопазването до 30 дни след приемането му да представи в Народното събрание план за ускорено изграждане на Национална детска болница.

 

След представянето му министърът се задължава да предоставя ежемесечно отчет в Народното събрание за напредъка по проекта. Президентското вето върху промените в Наказателно-процесуалния кодекс влиза за обсъждане от депутатите в правната комисия.

 

Президентът Румен Радев наложи вето върху текстовете, които възстановяват Пленума на Висшия съдебен съвет, който беше премахнат след промените в Конституцията, както и такива, които засягат правомощията главния прокурор. Неочаквано, ветото получи подкрепа от правосъдния министър, който обяви, че още в началото на годината е предложил алтернативни текстове.

Още от "Политика"

ЦИК предложи на президента Румен Радев да насрочи нов избор за общински съветници в община Хасково

На 8 април ВАС остави в сила решението на Административен съд – Хасково, с което обяви за недействителен избора на общинските съветници в община Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Емил Радев: Политически спекуланти предричаха хиляди мигранти от Австрия, а върнатите са 69

При избори 2 в 1 у нас по всяка вероятност националните теми ще вземат превес и може да изтласкат въпросите за европейските политики в периферията на кампанията, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени