Депутатите подхващат Националната детска болница и ветото върху НПК

Президентът Румен Радев наложи вето върху текстовете, които възстановяват Пленума на Висшия съдебен съвет

Пленарна зала в НС
Пленарна зала в НС Източник: Zonanews

 Проектът за реализацията на Националната детска болница влиза за обсъждане в Народното събрание. Проектът се забави с около година и половина от заявеното от правителството.

 

В края на миналата година парламентарните групи на ГЕРБ, "Продължаваме промяната - Демократична България" и ДПС внесоха проекторешение, с което възлагат на министъра на здравеопазването до 30 дни след приемането му да представи в Народното събрание план за ускорено изграждане на Национална детска болница.

 

След представянето му министърът се задължава да предоставя ежемесечно отчет в Народното събрание за напредъка по проекта. Президентското вето върху промените в Наказателно-процесуалния кодекс влиза за обсъждане от депутатите в правната комисия.

 

Президентът Румен Радев наложи вето върху текстовете, които възстановяват Пленума на Висшия съдебен съвет, който беше премахнат след промените в Конституцията, както и такива, които засягат правомощията главния прокурор. Неочаквано, ветото получи подкрепа от правосъдния министър, който обяви, че още в началото на годината е предложил алтернативни текстове.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени