Депутатите разглеждат докладите на службите за сигурност на извънредно заседание

Днес се очаква депутатите във временната комисия за Nexo да изслушат председателя на Комисията по финансов надзор Бойко Атанасов и изпълнителния директор на НАП Борис Михайлов по случая

Народно събрание
Народно събрание Източник: Zonanews

Броени дни до края на 48-ото Народно събрание. Днес народните представители се събират извънредно. Освен законодателни промени, те ще разгледат и докладите за работата на службите за сигурност, но при закрити врата.

 

По-рано сутринта се събира и Комисията по правни въпроси, за да започне разглеждането на второ четене на законовите промени, свързани със съдебната реформа.

 

Миналата седмица парламентът прие на първо четене механизма за разследване на главния прокурор. Промените предвиждат то да се ръководи от съдия с ранг на магистрат от Върховния касационен съд. Той ще се избира от списък на случаен принцип.

 

Промените предвиждат Пленумът на Висшия съдебен съвет да може да освобождава главния прокурор и ще иска временното му отстраняване с 13, а не със 17 гласа, както е сега. 

 

Днес се очаква депутатите във временната комисия за Nexo да изслушат председателя на Комисията по финансов надзор Бойко Атанасов и изпълнителния директор на НАП Борис Михайлов по случая.

 

В съобщение от НАП преди няколко дни уточниха, че извършените в периода 2020-2022 ревизии на "Ен Ди Си" са установили задължения в особено големи размери по смисъла на Наказателния кодекс, надвишаващи 12 000 лева.  

 

"След приключване на ревизионните производства на фирмата са констатирани нарушения и налагане на глоби с лихви. Издадените ревизионни актове са влезли в сила, съответно фирмата е погасила задълженията си”, посочиха още от Агенцията. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени