Депутатите решават за правителството в 13:00 часа, преди това изслушват премиера за Срещата на върха на НАТО

В проектопрограмата си включени още няколко изслушвания

Пленарна зала на НС
Пленарна зала на НС Източник: Zonanews

Депутатите решават за бъдещето на проектоправителството на Росен Желязков в 13:00 часа утре. Това става ясно от публикуваната проектопрограма за работата на парламента. Народните представители ще трябва да гласуват за министър-председател, структура и състав на Министерския съвет. 

 

Преди това обаче те най-вероятно ще започнат работата си с изслушвания. По искане на парламентарната група на "Величие" в парламента ще бъдат служебният министър-председател Димитър Главчев и министърът на отбраната Атанас Запрянов. Те ще запознаят депутатите с позицията на България на предстоящата Среща на върха на НАТО във Вашингтон. 

 

В проектопрограмата си включени още няколко изслушвания. В четвъртък депутатите отново ще получат информация от военния министър относно разпространяваната от "Възраждане" и други подобни проруски формации фейк "информация" за "изпращането на български войници на фронта в Украйна".

 

Служебният премиер Димитър Главчев ще отговори на депутатски въпроси по отношение процеса на присъединяване на Република Северна Македония в Европейския съюз и т.нар. "френско предложение", както и враждебните позиции на македонските власти от последните дни.

 

Като точка трета е заложено изслушването на регионалния министър Виолета Коритарова за етапа на строителството на АМ "Хемус" и напредъка по проекта за строителството на АМ "Черно море". 

 

В петък се предлага депутатите да започнат с парламентарен контрол, а след това да преминат към изслушването на служебния премиер за последните назначения в службите.

Още от "Политика"

Вписването на българите в Конституцията на Република Северна Македония е незаобиколимо предварително условие за напредък

Екатерина Захариева от ГЕРБ-СДС и бивш външен министър, посочи в своето изказване в парламента, че много ѝ се иска България да продължава да дава пример на съседите от РСМ

Прочетете повече прочетете повече

Атанас Запрянов: Позицията на България за Срещата на върха на НАТО не може да бъде разсекретена, тъй като се базира на с

Тези документи не се изпращат до всички ведомства, а само до ведомствата, които ги касаят. Тук е и изискването на българския Закон за защита на класифицираната информация, обясни той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени