Депутатите създадоха временна комисия, която да разследва случая с Мартин Божанов-Нотариуса

Ще действа в срок до 3 месеца, а неин председател ще е Никола Минчев

Пленарна зала на Народното събрание
Пленарна зала на Народното събрание Източник: Zonanews

Депутатите създадоха временна комисия, която да разследва имало ли е влияние в правосъдната система. Това се случва и с оглед на случая с убийството на Мартин Божанов - Нотариуса. За председател на комисията беше избран Никола Минчев от ПП-ДБ. Комисията ще действа в срок до 3 месеца. 

 

Никола Минчев
Никола Минчев Източник: Zonanews

"Редакционно да разширим този кръг, защото на върха на корупцията са политиците, тях трябва да разследват комисии", заяви Гроздан Караджов от ИТН.

 

Гроздан Караджов, ИТН
Гроздан Караджов, ИТН Източник: Zonanews

"Трябва да се види влиянието на хора, част от т.нар. закон "Магнитски", защото те са действащи", призова Цончо Ганев от "Възраждане".

 

Цончо Ганев, Възраждане
Цончо Ганев, Възраждане Източник: Zonanews

"Колеги, това не е правова държава, задължение на парламента е да установи всички факти, които са направили тази ситуация възможна", посочи Надежда Йорданова от ПП-ДБ.

 

Надежда Йорданова, ПП-ДБ
Надежда Йорданова, ПП-ДБ Източник: Zonanews

"Най-често подобни комисии са неефективни поради намесата на интереси и сега ще стане така", коментира Бойко Рашков от ПП-ДБ.

 

"В конкретния случай коментираме класическа форма на октопод, който е обградил съдебната система и изсмуква нейните сили", на мнение е председателят на ПГ на БСП Корнелия Нинова.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени