Десислава Ахладова разобличи лъжите на БСП (ВИДЕО)

Министър-председателят, министрите, народните представители, президента, вицепрезидента по време на предизборната кампания не излизат в служебен отпуск

Десислава Ахладова
Десислава Ахладова

"Ще бъда съвсем кратка. Във връзка с днешните твърдения на БСП за нарушения на Изборния кодекс, искам да разясня, че разпоредбата на чл.161, ал. 5 от ИК много ясно казва, че министър-председателят, министрите, народните представители, президентът, вицепрезидентът по време на предизборната кампания не излизат в служебен отпуск, било то платен или неплатен, тъй като не могат да делегират своите правомощия на други лица". Това каза на извънреден брифинг в централата на ПП ГЕРБ министърът на правосъдието и втора в листата на коалиция ГЕРБ-СДС в Перник Десислава Ахладова. 

 

Тя добави, че няма как МС да спре да функционира в период на кампания, поради което ИК е направил изключение. За всички други членове, които не са в гореизброената група, са задължени по време на кампанията да ползват отпуск.
"По време на мероприятие, членовете на кабинета са задължени да са 1 ден в платен годишен отпуск. Но, съгласете се, че няма как да функционира МС в случаите, в които целият МС е излязал в платен или служебен отпуск", разясни Ахладова като категорично акцентира, че твърденията на БСП, изказани на пресконференция по-рано днес не отговарят на истината.

 

"По отношение на второто твърдение - че пари се раздават от джипа на премиера, много ясно искам да кажа, че ние министрите сме присъствали на заседания на МС, където решаваме къде и кога да отидат тези средства. Кметовете също са поканени в МС, министрите са отишли на място, видяли са какви са проблемите и само в този случай, когато има нужда тези пари да бъдат отпуснати, те са отпуснати от МС"., завърши Десислава Ахладова. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени