Десислава Атанасова: Ако ГЕРБ е първа политическа сила и няма възможност за абсолютно мнозинство, Бойко Борисов начерта възможностите за разговори - всички партии, които са убедени евроатлантици

Това е недопустимо - да се определя кой да е лидер на нашата партия, възмути се тя

Десислава Атанасова, ГЕРБ
Десислава Атанасова, ГЕРБ Източник: Zonanews

Ще върнем мандата, ако го получим, потвърди отново председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в предаването "На фокус" по NOVA. Намерението си да върнат втория мандат за съставяне на кабинет ГЕРБ-СДС обявиха още след гласуването на вота на недоверие към кабинета.

 

"Убедени сме, че тези който имат общественото доверие, те трябва да правят кабинет. Убедени сме, че общественото доверие задължава, затова е най-добре да отидем на избори и тогава - каквото хората кажат", посочи тя.

 

"През всички години в които сме управлявали не сме сядали на една маса с БСП, за разлика от ДБ, които управляват с тях. С ИТН не сме управлявали. С ДПС не сме управлявали. Не искам да поставям червени линии, защото мн се изчерпа темата за червените линии, особено след линиите на г-жа Нинова", коментира Атанасова.

 

Тази последна година, в която Кирил Петков и Асен Василев бяха на министерски постове не сме били спокойни за държавата. Правеха бомбастични обещания. А всички данни показват, че държавата се движи в спирала от кризи и е на път да катастрофира. Залепили са си етикет че са промяната, морала…, но държавата не върви на добре, добави председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

Ако ГЕРБ е първа политическа сила и няма възможност за мнозинство, г-н Бойко борисов начерта възможностите – всички убедени евроатлантически партии. Няма да направим компромис по тези теми", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.
 
"Република Северна Македония – това е пример за нашата европейска ориентация. Ние първи вкарахме предложение за даване на оръжие за Украйна, не е ясно на г-н Кирил Петков кой му попречи -  Митрофанова или Нинова".

 

"В ГЕРБ нямаме проблем с лидерството. Макар да чуваме, че били възможни разговори с разговори с ГЕРБ, но без Бойко Борисов. Това е недопустимо - да се определя кой да е лидер на нашата партия. Ние преживяхме един противозаконен арест. Сигурни сме, че нямат нито едно доказателство. Защо не се пребориха с мафията, със задкулисието? Тази коалиция се самосвали. Това е историческо събитие, правителство свалено с вот на недоверие. Ние избрахме най подходящия момент за вот", каза още Атанасова.

 

Много неща които бяха обещани, но не се направиха, няма мостове, няма тунели (…) Много ме притесниха казаните неща от г-н Караджов, начина, по които си говорят. "Кирил Петков не ни плаши, а ни забавлява", добави тя. 

Още от "Политика"

Комунистическият следовател Бойко Рашков нападна още един журналист, млати оператора и него с чадър (ВИДЕО)

Преди това Рашков счупи телефона на колегата Николай Караколев преди комисията, на която депутатите трябваше да го изслушат за връзките му с контрабандистите Марин и Стефан Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Неизбежният Караколев: Побойко Рашков ми счупи телефона след въпрос за пачки, часовници и контрабандистите Димитрови (ВИ

Бившият вътрешен министър Бойко Рашков бе разпитан в комисия в Народното събрание за участието му в контрабандни канали в Митниците и близките му отношения със Стефан и Марин Димитрови

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени