Десислава Атанасова: България след "Промяната" е финансово нестабилна, несигурна, с огромна инфлация и дефицит

Кой ще бъде премиерът, излъчен от формацията, е твърде рано да се каже, заяви Атанасова, но подчерта, няма по-опитен политик в последното десетилетие от Бойко Борисов

Десислава Атанасова, ГЕРБ
Десислава Атанасова, ГЕРБ Източник: Zonanews

"Инфлацията е с огромен ръст, за следващата година се очаква дефицит от около 11,3 млрд. лева. България вече не стои стабилно нито финансово, нито е сигурна държава, миграционният натиск е огромен. Всичко това е след пагубно управление. Това е хаосът. Множество от кризи, с които доскоро управляващите не могат да се справят". Това заяви кандидатът за народен представител от ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. по NOVA NEWS. 

 

По думите ѝ "хаосът ни е демонстриран през последната година и половина в управление на служебни правителства, част от които са и кандидатите за лидери на Промяната. И от управление на редовното правителство на Промяната, което доведе обществото ни в тотална безпътица".

 

От ГЕРБ-СДС биха предложили и правителство на малцинството с ясни и точни приоритети, ако след изборите имат достатъчно електорална тежест, но останалите формации им откажат стабилно управление. Кабинетът обаче нямало да бъде на всяка цена, увери тя.

 

Кой ще бъде премиерът, излъчен от формацията, е твърде рано да се каже, заяви Атанасова, но подчерта, няма по-опитен политик в последното десетилетие от Бойко Борисов.

 

Тя спомена и предложените преди време точки, които биха могли да формират евроатлантическа коалиция и стабилно правителство. "Тогава чувахме, че никой не желае да управлява с ГЕРБ. Нашето решение много зависи от вота на българите", уточни Атанасова.

 

До прага на нови избори са ни довели, смята Атанасова, политическата криза от последната година и половина, многократното избиране на народни представители, провалът на 45-ото, 46-ото и 47-ото Народно събрание да излъчи стабилно правителство, което да гарантира финансово стабилна държава.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени