Десислава Атанасова: Да, аз съм жената, на която Гешев се обади

Нашите отношения са институционални, обясни тя

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Да, аз съм жената, на която господин Гешев се обади, заяви пред bTV председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. В понеделник, когато главният прокурор Иван Гешев скъса демонстративно неподписаната си оставка, той заяви пред медиите, че след като чул как номинираната за министър-председател от ГЕРБ-СДС Мария Габриел му иска оставката в ефир, се обадил на един политик - жена, който "считах за приятел" и попитал какво се случва. Тя, по думите му, му отговорила: "Разбери ме, бях до нея (до Мария Габриел, бел. ред.), от нея го чух за пръв път". Тогава на Гешев му станало ясно, че това са го знаели много тесен кръг хора около "лицето Бойко Методиев Борисов и още един-двама", както се изрази Гешев. Той се учуди и от позицията на ДПС и я определи като "предателство".

 

"Нашите отношения са институционални, не само с главния прокурор, но и с всички останали ръководители на органи на държавна власт. Като ръководител на най-голямата парламентарна група, е съвсем естествено да имам комуникация", заяви Атанасова, която познавала Гешев повече от 10 години като член на правната комисия в Народното събрание от 2009 г. 

 

"Господин Гешев, както и много други хора, ми имат телефона. Нашите отношения са институционални и служебни - подчерта Атанасова. - Попитайте господин Гешев защо има подобно възприятие към мен (като за приятел - бел. ред.), защото не аз съм му звъннала, а той на мен".

 

Тъй като водещият продължи да настоява с въпроси дали двамата са приятели, Атанасова на свой ред го попита:

"Разговорът ви изглежда личен ли? Ние за рецепти за готвене не сме си говорили".

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС отбеляза още, че не й "струва нормално да се обади на председател на парламентарна група" и пренасочи въпросите към него: "Питайте господин Гешев защо се обажда на мен".

 

"Ако главният прокурор, магистрат не си дава сметка, че хора могат да бъдат записвани, без да има наказателно преследване срещу тях, това повдига много, много въпроси", изрази притесненията на много българи Атанасова и напомни, че единствено при такова може да се разреши използване на специално разузнавателно средство, каквото е законното подслушване. 

 

"Срещу мен няма повод да бъда обект на наказателно преследване. Ако някой си прави записи просто ей така, чували сме какви ли не, това докога ще продължи", възмути се Десислава Атанасова.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени