Десислава Атанасова: Днес ние ще подкрепим истинския "А" отбор за България, а не измислен

Тома Биков от ГЕРБ от своя страна заяви, че ще приеме последното изречение на Гюров, че промяната предстои да се завърне като заплаха за българската нация

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

"Благодаря на всички парламентарно представени сили затова, че не си позволиха да очернят образа на един от безспорните авторитети на българската наука. И преди и след нашата номинация проф. Габровски ще бъде от тези хора, които не само трябва да се слушат, но и да се разбират", каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

 

Тя подчерта, че предложеният кабинет се състои от доказали се професионалисти. По думите й единствената възможност за стабилизиране на държаната ни е излъчване на правителство с широка подкрепа.

 

"През последните години политическото противопоставяне, редакализирането  на партийните ядра разяжда демокрацията и тъканта на държавата. Ние ще подкрепим това предложение за правителство и сме твърде убедени, че това е предпоставка за компромис на различните политически субекти", заяви тя и допълни, че партия ГЕРБ ще подкрепи не лозунг, а политически действия.

 

"Ние ще си тръгнем от залата с чувство за  изпълнен дълг. Днес ние ще подкрепим истински "А" отбор, а не измислен за България".

 

Народният представител от ПП Андрей Гюров подчерта, че партията няма  да подкрепи предложения от ГЕРБ кабинет. По думите му това правителство няма да може да носи политическата отговорност, защото нямало подобно нещо като "експертно правителство". Гюров изчете реч, в която се закани, че "Промяната" ще се завърне.

 

Тома Биков от ГЕРБ от своя страна заяви, че ще приеме последното изречение на Гюров, че промяната предстои да се завърне като заплаха за българската нация.

 

"В това правителство няма търговци на дребно и шарлатани, а хора с биографии. В по-голямата си час министрите на промяната бяха хора, самодейци. Те не знаеха за какво става въпрос. Осем месеца се излагахме. България започна да прилича на г-н Кирил Петков. Ние предлагаме като алтернатива на вашето правителство, това програмно правителство с ясното съзнание, че е противоположно на вашето, добави Томов.

 

"Днес е исторически ден за България, г-да от ПП.  Даваме си сметка, че историята не започва от вас или от нас. Често сме казвали, че предстоят исторически решения, но днешното ще бъде такова за България и бъдещето й, допълни той.

 

Основното е криза, в политиката, войната, липсата на План за възстановяване, което изисква общи приоритети и политически компромиси", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ и припомни, че първият мандат принадлежи на най-голямата политическа сила.

 

ГЕРБ са спечелили изборите, но не достатъчно мандати за самостоятелно управление, затова от самото начало се говори за диалог. По думите му ГЕРБ са направили добра стъпка с това да  се даде възможност на елита на страната да състави кабинет, но не са положили достатъчно усилия за широка подкрепа.

 

"Най-лесно е ДПС да каже "не" на правителството "Габровски" и в никакъв случай подкрепа на ГЕРБ, но това означава нови избори и подлагайки на риск бъдещето на държавата, до кога така?! Съдбата на държавата изисква своите компромиси и ние го правим, за да дадем шанс на кризите да бъдат решени и нямаме право на друго поведение", обяви още Карадайъ. 

 

Той се обърна към национално отговорните партии, към системните партии за обединение, за да може да се изведе страната от кризите. "Нормалността от политиката зависи единствено и само от нас, нужно е да се очертаят полетата на сътрудничество, а не тези на отрицанието. Няма нищо по-важно от хората и решаването на техните проблеми", каза още лидерът на ДПС и призова за отговорност.

Още от "Политика"

Георги Георгиев, ГЕРБ-София: Терзиев да покаже всички документи по процедурата, с която са избрали съпругата на Андрей Ц

В четвъртък стана ясно, че зам.-кметът по финанси на СО Иван Василев е сключил консултантски договор с фирма "Инфинитус", която е 100% собственост на Деница Цекова – съпруга на Андрей Цеков, депутат и бивш министър на ПП

Прочетете повече прочетете повече

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени