Десислава Атанасова: Единствено от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ зависи животът на този парламент и споразумението за ротация да бъде спазено

В началото на днешното заседание Николай Денков поиска в дневния ред да бъде включена точка за избор на председател на правната комисия

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Джентълменското споразумение, което в конструктивен и добър диалог с "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) постигнахме, не е изчерпано. И тогава, и сега то беше заедно с ангажимента Народното събрание (НС) да работи повече от три месеца, за да има ротация на председателя на правната комисия и на парламента. Това заяви в изявление пред медиите в НС председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

При откриване на заседанието ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ си размениха реплики, след като съпредседателят на парламентарната група на втората политическа сила Николай Денков поиска в дневния ред да бъде включена точка за избор на председател на правната комисия. В резултат на разменени реплики между Атанасова и Денков, председателят на парламента Росен Желязков свика председателски съвет след изслушването на финансовия министър Росица Велкова.

 

Малко по-късно по темата брифинг дадоха от ПП-ДБ, а след тях и Атанасова разясни процедурата, заради която възникна спор в пленарната зала.

 

Към този момент ние не знаем какъв ще бъде животът на 49-ото НС, посочи тя. Уверяваме ПП-ДБ , че единствено от нас и от тях зависи животът на този парламент да бъде дълъг, той да излъчи редовно правителство, и в този случай темата с ротацията на председателя на парламента и на правната комисия не стои под въпрос, това споразумение ще бъде спазено, обяви Десислава Атанасова.

 

И допълни, че очаква ПП-ДБ на среща днес с кандидата за премиер на ГЕРБ-СДС и се надява, че те ще осигурят дългия живот на българския парламент и редовно правителство, като подкрепят кабинета на Мария Габриел.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени