Десислава Атанасова: ГЕРБ няма да участва в правителство в това НС (ВИДЕО)

Призоваваме ви да задействате конституционната процедира за втори и трети мандат, допълни Атанасова

Среща на ГЕРБ-СДС с Румен Радев
Среща на ГЕРБ-СДС с Румен Радев Източник: БНТ
Нашата парламентарна група многократно заяви, че при връчването на втория проучвателен мандат, той ще бъде върнат веднага, без да представяме състав и структура на МС в сроковете по Конституция. Нищо не се е променило и становището ни остава същото.Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова по време на срещата с Румен Радев. Не смятам, че актуализацията на бюджета или какъвто и да било друг акт на НС да бъде обвързван с връчването на втория, както и третия мандат, добави Атанасова. 
 
"За нас, както и вчера на КСНС заявихме, това са различни актове по своя характер и в конституцията никъде няма подобни условия, за да изпълни президентът своите правомощия. По отношение актуализацията на бюджета отново потвърждавам, че мястото за тази тема е в НС. Там трябва да водим дебат дали има финансови средства. Защото ГЕРБ остави финансово стабилна държава", коментира председателят на ПГ не ГЕРБ-СДС.
 
Факт е, че броят на заразените е над 1000, броят на починалите също расте. Не бързайте с изводите, защото аз не желая българските граждани да наблюдават липсата на отговорност от служебното правителство. Не търсете индулгенция в НС за бъдещите действия за справяне или несправяне с кризата с коронавирус. Призоваваме ви да задействате конституционната процедира за втори и трети мандат, допълни Атанасова.
 
Атанасова припомни, че преди година също е имало ковид-криза, както и мигрантска вълна. "Но правителството на ГЕРБ се справи с това. Сега е ред на партиите, които считат, че могат да бъдат алтернатива, да поемат отговорност. А и това е ваша отговорност, защото тези партии се родиха тук на площада под вашия юмрук", заяви тя.

Не може бъдещи събития да бъдат заложник на това да се актуализира или не държавния бюджет. Още повече, че към момента ние нямаме никакви данни за изпълнението на бюджета досега. Знаете, че такова обяснение липсва. Трябва да са всички данни на масата. И от партиите в НС зависи какво дали ще направят редовно правителство. ГЕРБ няма да участва в такова правителство, беше категорична Десислава Атанасова. 


Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени