Десислава Атанасова: Години ще са нужни, за да се измие срама от това, което нанесе Кирил Петков

Дали ще разберете, че омразата към нас прерасна в омраза към самите вас, в омраза на всеки срещу всеки

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Години ще са нужни, за да се измие срама от това, което нанесе Кирил Петков. Това заяви в декларация председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова от трибуната на Народното събрание.

 

"Аматьорите оставят разбити държавни институции, корупционни схеми, парапети, бухалки, дамаджани, брутално потъпкване на правовия ред", допълни тя.

 

"Те оставят енергиен колапс. Енергийната криза води след сее си икономическа такава, знаете какво следва - следва икономически колапс, с масови фалити и хиляди безработни на улицата. След това следва и колапс на социалните системи. Наред с това правителството на Кирил Петков нанесе външно политически щети на държавата - да споменем само дискредитирането ни пред ЕК за плана за възстановяване, срамните гърчове за оръжието за Украйна, напомням и за Gemcorp, както и обидните воаяжи на премиера и сътрудничките му за по една вечеря в чужбина", отсече Десислава Атанасова.

 

"Кризата започна, когато вие, под юмрука, започнахте да чегъртате ГЕРБ. Преживяхме всичко - омразата, внушението, обидите, чегъртането, арестите. Но кой и с какви думи ви убеди, натисна, есемес ли ви написа, кой ви каза, че трябва да се изправите срещу 650 000 българи и да ги намразите. Ще се опитате ли да си припомните кои са тези лица, кои са тези имена или прякори, които ви нашепваха как трябва да мразите ГЕРБ и членовете и да искате да чегъртате и унищожавате всеки. Кой ви е внушавал думите,  с които да ни хулите от тази трибуна, попита председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

"Дали ще разберете, че омразата към нас прерасна в омраза към самите вас, в омраза на всеки срещу всеки. Тя ви разяде отвътре. Почувствахте и нейната опустошителна сила. Омразата, не опозицията ви довърши. Ако не сте го осъзнали, знайте, че истинският ви проблем не е омразата и тя може да ви досъсипе. Нашето удовлетворени ни го даде съдебната система на България, която не допусна незаконието да властва. Нашето удовлетворение дойде от КС на България и онези съдилища, които обявиха за противозаконни актовете на правителството на Кирил Петков. В правовата държава по-голямо наказание, но и по-категорична оценка от тази няма", посочи Атанасова.

 

"ГЕРБ е по-сплотена и по-мотивирана да помогне на обществото да се измъкне о тази ситуация, в която се намираме, каза тя.

 

"Въпреки чудовищния натиск, симпатизантите на ГЕРБ не загубиха вярата. Не се огънахме и не се пречупихме заради стотиците хиляди последователи, посочи тя.

 

"С всяко наше действие тук, в парламента, ние връщахме себеуважението на нашите избиратели и уважението към ПП ГЕРБ. Искам да се обърна към нашите избиратели и да им кажа: Благодаря ви приятели, няма да ви предадем, няма да предадем и България. На изборите през октомври се надяваме да победим и нека ги бием с техните машини. Ще се гордеете с вашия избор", подчерта Атанасова от името на 59-те народни представители.

 

 

"Готови сме да преговаряме за правителство, ще бъдем повече в следващия парламент. Който се изправи срещу народната воля, ходи на предсрочни избори. Надявам се, колеги, да осмислите как се докарахте дотук. И да се съгласите, че волята на народа е божията воля. И когато народът каже, че иска да участва и ГЕРБ, да се отнесете с разбиране към това послание", каза Атанасова.

 

"Искаме спокойна и свободна страна, а ние да работим солидарно и да вървим заедно напред", заяви в заключение депутатката и председател на ПП на ГЕРБ.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени