Десислава Атанасова: Хаосът има един политически инженер - Румен Радев (ВИДЕО)

Ще се броят ли разписките - това е от съществено значение за сигурността на вота, допълни тя

ГЕРБ в ЦИК
ГЕРБ в ЦИК

Днес внесохме всички необходими документи и подписи. Над 27 000 подписа сме събрали. Днес приключват и номинациите в наши структури. Щом ги обобщим ще разберете кандидатите ни за президент и за народни предствители. Имената не са единственото важно нещо, трябва да говорим за изборния процес, как се стигна дотук. Как партиите, които спечелиха доверието на българите не направиха правителство? Има един политически инженер - Румен Радев. Хаосът, който виждаме, е резултат от неговите решения и действия. Важните въпроси, които трябва да задава обществото ни са свързани с изборния процес, не с кандидатите. Това каза Десислава Атанасова, след като коалиция ГЕРБ-СДС се регистрира в ЦИК. 

 

"Ще се броят ли разписките - това е от съществено значение за сигурността на вота. Вчера стана ясно, че прогнозата за секции в чужбина сочи, че те ще са много по-малко. Тези, които ръкопляскоха преди не виждам да протестрират. Въпреки заявките за един прозрачен процес, с който пряко е ангажиран министърът на вътрешните работи, ние не знаем как ще бъде проверяван софтуера, кой ще заверява този софтуер, какви са тези хора, с които са сключени граждански договори", коментира Атанасова.

На настоятелен въпрос кои са кандидатите за президент и вицепрезидент на ГЕРБ Атанасова отговори, че сделки няма да се сключват, "ние се борим за доверието на българските граждани", категорична е тя. "Въпреки опасенията, че мачът е свирен, публиката ясно може да различи по-добре играчи", каза бившият председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. 


Тя прогнозира, че ГЕРБ-СДС ще са първа политическа сила. "Ние сме показали, че можем да бъдем и управляващи, носещи своята отговорност, показахме, че можем да бъдем и опозиция. Хората решават. В 46-то НС всички искаха да ни изчегъртат, сега виждаме, че има готовност да се води диалог по важните приоритети на държавата. Всички сме излъчени от хората, затова ще водим разговори с всяка представена политическа сила в следващото НС", завърши Десислава Атанасова. 

Още от "Политика"

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов: България е ключов съюзник на източния фланг на НАТО и играе решаваща роля

В изказването си той акцентира, че агресията на Русия срещу Украйна е напомнила, че стабилността и сигурността в Европа не могат да се приемат за даденост

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени