Десислава Атанасова: Истерията на ПП достигна дотам да използват откровени лъжи, за да обявят протестни действия

Томислав Дончев каза, че действията на ПП са целенасочена спекулация

Десислава Атанасова и Томислав Дончев
Десислава Атанасова и Томислав Дончев Източник: Zonanews

Истерията стигна до такива размери, че вече откровени лъжи и спекулации се ползват, за да може една групичка от "Продължаваме промяната" да се обявява за протестни действия, едва ли не демокрацията е похитена. ПП вече са в пленарна зала, защото разбраха, че спекулациите им няма да се увенчаят с успех. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова брифинг в парламента.

 

По-рано съпредседателят на ПП Асен Василев напусна залата с мотива, че след като "машинното гласуване беше убито, не вижда смисъл да стои в залата". Атанасова подчерта, че българските граждани, които се интересуват от избирателния процес, няма как да повярват в спекулациите на ПП. Томислав Дончев каза, че действията на ПП са целенасочена спекулация.

 

"Това е ясно доказателство, че колегите са в предизборен режим", отбеляза той и допълни, че от ГЕРБ ще направят всичко да сформират правителство. "Ако някой започне професионално да се занимава с лов на призраци, в един момент ще започне да хваща призраци", заяви Дончев.

 

Тома Биков допълни, че заради напусналите пленарна зала народни представители от ПП и ДБ не се прие 100% машинно броене, а сега ще има и машинно, и хартиено. Атанасова уточни, че е прието българските избиратели да имат избор как да гласуват.

 

"Текстовете на ДПС са текстове, които са обсъждани и на комисия по правни въпроси", каза тя и добави, че трябва да има дебат по темата, защото оптичните устройства гарантират, че няма да има нито един сгрешен протокол и нито една невалидна бюлетина.

 

"Тези текстове са свързани помежду си и ако единият не е приет, няма как другият до влезе в действие", обясни още Атанасова. "Приехме да има район "Чужбина", само че няма да има, защото няма нито едно реално предложение как да се случи", допълни Дончев и уточни, че по отношение на сканиращите устройства има въпроси, на които трябва да се отговори.

 

"Нашите привърженици ще гледат футбол, а ние ще работим в Народното събрание до сутринта", каза още той. 

Още от "Политика"

Даниел Митов: От 2009 г. слушам спекулации как ГЕРБ щяла да се коалира с БСП. Истината е, че точно хората, които използв

Той добави, че оттук нататък Северна Македония се поставя в ситуация на тежка конфронтация не само с България, а с целия ЕС и трябва да обяснява защо

Прочетете повече прочетете повече

МВнР проговори за изстъпленията на Скопие покрай честванията на Гоце Делчев: Отношението им е унизително и недопустимо

Напомняме, че свободното движение на хора е сред основните принципи на функциониране на ЕС, пишат в официална позиция от Външно

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени