Десислава Атанасова: Кандидатът ни за президент ще е пълен антипод на Радев

Червени линии няма да прескочим за БСП и ДПС, категорична бе Атанасова

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: БГНЕС

"Бяхме игнорирани като партия в преговори за съставяне на кабинет. На другите партии не им достигна много за да направят правителство, включително и разум", заяви в предаването "Офанзива" по NOVA NEWS Десислава Атанасова - председател на ПГ на ГЕРБ.

 

На т.нар. партии на промяната не им достигна много, а онова с което ще се запомнят са интриги и взаимни обвинения помежду им, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. Тя добави, че интригите в новите партии са ежедневни, също и днешната от страна на Тошко Йорданов към Татяна Дончева за приемане на пари.

 

Като системна партия в 45-ия парламент ние поканихме за разговори ДБ и ИТН, но те категорично ни отказаха, което го отчитам като грешка от тяхна страна, добави Атанасова. Всяка партия мандатоносител на практика се озова в изолация.

 

"Христо Иванов трябва да се съсредоточи върху собствената си партия и като спечели изборите, тогава може да определя правилата", каза Десислава Атанасова.

 

Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че нов политически проект около служебния икономически министър няма да навреди на ГЕРБ. "Не залагам голямо бъдеще на подобен проект на Кирил Петков, за когото все още не знаем дали е с двойно гражданство", заяви тя.

 

Според Атанасова е рано да се говори за резултатите от новите избори, както и кой би бил кандидат за премиер на партията, но смята, че те ще бъдат спечелени от ГЕРБ. Тя заяви, че очаква избори 2 в 1 по обективни причини.

 

"Бяхме убедени, че трябва да има редовно правителство, защото служебното правителство няма много правомощия, освен да организира избори. Червени линии няма да прескочим за БСП и ДПС", категорична бе Десислава Атанасова.

 

Тя очерта и профила на кандидата за президент на партията, който ще бъде пълен антипод на Румен Радев, такъв, който няма да разделя нацията, а ще бъде обединител, кото добави, че кандидатурата ще бъде обявена съвсем скоро.

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени