Десислава Атанасова: Когато ни бъде връчен мандат, ще предложим състав на правителство

Ние изразяваме съмнението на нашите избиратели. Няма контрол на данните в тези машини, освен информацията, която виждаме в ЦИК, когато се публикува, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

"Колегите от Продължаваме Промяната и "Демократична България" категорично заявиха, че ако Изборният кодекс бъде обсъждан в пленарна зала, това означава, че те няма да предложат правителство. Дори и правителство на малцинството. Ние имаме опит, управлявали сме, имаме експертиза. Има подготвени екипи, които могат да се справят с кризите. Така че ние, когато ни бъде връчен мандат, ще предложим състав на правителство", заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в предаването "Панорама" по БНТ. 

 

"Днес се случи нещо много интересно. Преди около 2 часа от парламентарната трибуна прозвучаха обвинения между парламентарните групи и то между бивши коалиционни партньори", каза Десислава Атанасова.

 

Атанасова цитира изказване на Георги Свиленски към Кирил Петков: "В техен разговор г-н Петков оферира БСП - оттеглете закона и ще ви дам кодовете". И добави: "Съпредседател на парламентарна група да поставя подобен ултиматум на друга политическа група: ще ви дам кодовете, ако оттеглите законопроекта". 

 

Ние изразяваме съмнението на нашите избиратели. Няма контрол на данните в тези машини, освен информацията, която виждаме в ЦИК, когато се публикува, подчерта председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

 

"Би следвало, съгласно Изборния кодекс, който действа, въпросният код да се намира в ЦИК. Има ключове, има флашки, на които се пази паметта. Така или иначе това са технически специфични въпроси. По-важният политически въпрос е, как може, министър-председател, в онзи момент действащ, по думите на Корнелия Нинова, да поставя подобен въпрос на друга парламентарна група? Ултиматуми, заплахи, неприлични предложения", каза Атанасова.

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени