Десислава Атанасова: Машините остават, не са превърнати в принтери

Ние и ДБ можем да сме гръбнакът или да съставим правителство, посочи председателят на групата на ГЕРБ-СДС в НС

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

"Няма да има тройна работа, не сме превърнали машините в принтери. В момента се отпечатват толкова бюлетини, колкото са избирателите. С бюлетини се гласува във всички секции с под 300 избиратели – бюлетините там не са си тръгвали. Машините остават. Флаш паметта, на която ще се записват данните ще съществува". Това заяви по bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание Десислава Атанасова.

 

"Нямаме уважение към практики на "Продължаваме промяната" – с лъжи и манипулации да нагнетяват обществено напрежение по темата с Изборния кодекс", посочи тя.

 

"Представете си, че 99% от българите искат да гласуват с машина и ще го направят, а 1%, който ще гласува с хартия – защо трябва да им отнемаме възможността да участват в изборния процес", допълни председателят на ГЕРБ в парламента.

 

Според нея получилият се сблъсък създава риск от намаляване на избирателната активност. "Ние, когато осигурихме средства за закупуване на тези машини, сме го направили с една цел – доверието в изборите да е високо. Сега се оказва, че фактите, машините, кодовете и флашките стават разменна монета между партиите".

Още от "Политика"

Даниел Митов се отказа от поста външен министър и заяви, че сега отговорността е на Радев, дипломат №1 е негов

Разочарованието ми обаче е от позицията на ПП-ДБ, те вместо да подкрепят номинацията на г-н Главчев, те влязоха в логиката на Румен Радев, добави Митов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени