Десислава Атанасова на консултациите при Радев: Трябва да приключат експериментите в държавата ни

Румен Радев заяви, че служебното правителство е внесло програма за приоритетни инвестиционни разходи за МО

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Отново ГЕРБ е първа политическа сила, отдаваме го като част от разбирането на гражданите, че експериментите трябва да приключат. Разбирайки отговорността си сме тук, за да проведем консултацията по въпросите, които поставихте. Затова съставът ни тук е такъв - за да предложи решения по темите. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 


Положихме всички усилия, за да има работещо НС. Трудно беше в 3-те дни при избор на председател, но вече НС функционира, днес има дълъг дебат по Плана за възстановяване и устойчивост, който и в момента продължава и проект на решение, който ГЕРБ-СДС внесе, свързан с всички закони за реализация на финансовите приходи от ПВУ, подчерта тя.

 

По темата бюджет основно предизвикателство ще е зимата, доходите на гражданите, заявките на колегите, че бюджет 2023 може да се превърне в сватбарско наддаване. Затова трябва държавническа позиция, подчерта тя.

Заедно с ДБ внесохме законопроект за модернизация на армията, но приветстваме и проекта на решение на служебното правителство за придобиване на нови 8 самолета F-16, тук категорично ще получат подкрепата ни, добави Атанасова. 


Румен Радев заяви, че служебното правителство е внесло програма за приоритетни инвестиционни разходи за МО. "Надявам се да обърнете внимание и на нея. Огромен проблем е, че конституционните.органи са в непълен състав с изтекъл мандат - КС, ВСС, управител на БНБ с изтеклъл мандат. Няма как да се случи влизането в еврозоната с такъв управител с изтекъл мандат, най-малкото да му се удължи. Невъзможност ще е да се водят ефективни международни преговори в тази ситуация коментира президентът.

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени