Десислава Атанасова: Не сме разговаряли с ДПС за бъдещо управление

Имаме пълно съгласие по геополитическата ориентация,  по финансовата политика и това, че финансите са в тежко състояние, заяви Йордан Цонев от ДПС

Десислава Атанасова, ГЕРБ
Десислава Атанасова, ГЕРБ Източник: Zonanews

Този разговор беше съвсем естествен ход на това, което обявихме - ход, след като от "Продължаваме промяната-Демократична България" не желаят повече да водят разговор с нас. Това заяви пред медиите председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова след разговорите им с ДПС.

Днес проведохме разговор за секторни политики, не сме очаквали резултат за или против споделена отговорност. Говорихме за темите, които са предстоящи, включително темата за бюджетната консолидация предвид трагичното състояние на публичните финанси и че имаме 6,4% заложен дефицит от служебното правителство. 

 

Атанасова добави, че ако не бъде формирано управление в рамките на 49-ото Народно събрание и при предстоящи нови избори, може да се окаже, че няма да успеем да посрещаме публичните разходи на държавата.

 

Говорихме за тежката финансова криза, която предстои в Европа и света. Ние съзнаваме своята отговорност, затова и провеждаме тези срещи, поясни тя. По думите ѝ от партията са наясно, че има теми, по които предстоят "да се вземат тежки решения".

 

Атанасова подчерта още, че с ДПС не са водени разговори за бъдещето управление, тъй като това е въпрос за лидерска среща.

 

Срещата мина под разбирането за отговорност за излизане от кризата, заяви зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев. Това може да стане само със съставяне на кабинет. Отговорността я споделяме всички, но отговорността на ГЕРБ е много по-голяма, добави той.
 
Имаме пълно съгласие по геополитическата ориентация,  по финансовата политика и това, че финансите са в тежко състояние. Лидерите ще решат дали ще бъде съставено правителство и под какъв формат, подчерта Цонев. 

Още от "Политика"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени