Десислава Атанасова: Нелогично е ДБ да подкрепя кабинет, в който участва БСП, а това вече се случи

Ще предложим състав на правителство, дори то да не стигне до парламента

Десислава Атанасова
Десислава Атанасова Източник: Zonanews

Готови сме да получим първият мандат и ще предложим състав на правителство, каза в ефира на bTV председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. Тя допълни, че ще се търси обединение около управленската програма на партията, която вчера била изпратени до останалите политически сили в парламента.

 

Ако няма правителство с първия мандат, то с втория ще е съвсем трудно. На България й е нужно редовно правителство и ние сме готови на всякакви варианти, отбеляза председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. "Вероятно ще предложим контактни групи на другите партии по различните секторни политики", каза още Атанасова. Тя каза още, че се надява лидерите на останалите партии да се подпишат по предлаганата от ГЕРБ програма.


Атанасова подчерта, че в дните след получаване на мандата ще бъде представен списък с кандидатите за министри, независимо дали ще се стигне до внасяне на правителството за одобрение в парламента. "Ние с ДБ сме от едно европейско семейство и няма нищо по-логично да направим кабинет заедно. Нелогичното е ДБ да подкрепя кабинет, в който участва БСП, а това вече се случи", каза още тя. 

Още от "Политика"

Георги Георгиев: ПП превърнаха Столична община в банкомат, който да захранва партийната им номенклатура

Настояваме до края на деня Васил Терзиев да поиска оставките на зам.-кмета по финанси Иван Василев, на зам.-кмета по култура Яна Генова и на директора на ОП "Гробищни паркове" – Румен Димитров

Прочетете повече прочетете повече

От днес до 7 май ЦИК приема документи за регистрация на кандидатски листи за евродепутати

От днес ЦИК започва да приема и документи за регистрация на допускане или регистрация на партии и коалиции за участие в нови избори за кметове и общински съветници на 23 юни

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени