Десислава Атанасова: Никой не може да поставя ултиматуми на суверенна България

Сега сме в състояние на война и когато тя е на  500 км от нас, ние трябва да покажем ясна линия на поведение, подчерта тя

Десислава Атанасова, ГЕРБ
Десислава Атанасова, ГЕРБ Източник: Zonanews

Няма да има подкрепа от 121 народни представители за новия проектокабинет на ПП. За 59-те депутати от ГЕРБ-СДС нямайте съмнения. Уверявам, че ще сме в парламента в деня на гласуване на правителството и няма да го подкрепим. Това каза в предаването "120 минути" по bTV председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

 

Тя коментира и подкрепата от страна на ПГ на решението да се изгонят 70 дипломати, сътрудници и служители на руското посолство. "ГЕРБ в тази ситуация показа своята евроатлантическа ориентация", подчерта тя и добави, че правителството е правило подобнистъпки, но не толкова помпозно. 

 

"Вероятно не толкова шумно, а с легитимните средства, със средствата на дипломацията с ясни и законови процедури. Сега в момента не е точно така, но въпреки това, ние подкрепихме тази стъпка, защото никой не може да поставя ултиматуми на суверенна държава, каквато е България и в този смисъл ние като български народни представители, нашият лидер като лидер на българска евроатлантическа партия, показахме своята позиция", каза тя.

 

Сега сме в състояние на война и когато тя е на  500 км от нас, ние трябва да покажем ясна линия на поведение. И затова ГЕРБ е за оръжие за Украйна и с евроатлантическа позиция, категорично заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. 

 

Беше направен опит да се гласува само с машините, но това доведе до най-ниска избирателност, премахнаха се невалидните бюлетини, но притеснихме най-възрастните хора. Избирателят трябва да има право да избира с машина или с хартиена бюлетина. Ние сме единствените в  Европа, които гласуват само машинно. Считаме, че трябва да се проведат предсрочни парламентарни избори, допълни Атанасова. 

Още от "Политика"

Последни новини

Най-четени