Десислава Атанасова: Няма да отидем на консултациите с ПП извън пленарната зала на НС (ВИДЕО)

Оттегихме кандидатурата на Росен Желязков, добави тя

Десислава Атанасова и Томислав Дончев
Десислава Атанасова и Томислав Дончев Източник: Zonanews

За ГЕРБ-СДС е несериозно да се търси политически консенсус извън пленарната зала по темата избор на председател. Това заяви председателят на ПГ на коалицията Десислава Атанасова на пресконференция в парламента. По време на председателския съвет, който все още заседава в опит да реши безпрецедентната ситуация, Атанасова е съобщила за решението на ГЕРБ да оттеглят Росен Желязков като кандидатура. По думите ѝ това е знак, че ГЕРБ са готови на компромис и търсят съгласие. Оттеглянето на нашата кандидатура за шеф на НС е знак, че сме готови на компромис. 

 

Все още не е взето решение по какви критерии да бъде избран председател от председателския съвет, заяви тя и добави: Не е нужно да ходи, който и да е в някаква зала, защото всеки може в парламента да изкаже позиция. Не следва да се води разговор извън пленарната зала, където звучи химнът и стои гербът. Да търсим други възможности, призова Атанасова.

 

"След като няма съгласие по темата, че най-голямата партия излъчва председател, сме съгласни за разговори, в която третата политическа сила - ДПС, да номинира председател, или трети подход - най-възрастният, най-опитният да стане председател", каза Десислава Атанасова и добави, че в момента вместо да се търсят решения за хляба, се предлагат зрелища.

 

Ние искаме разговори за приоритети. Ние предложихме контактна група, която да търси съгласие с другите парламентарно представени партии, каза тя. Вместо проява на отговорност, ние се предлагат зрелища, заяви Атанасова и отново поясни, че са оттеглили кандидатурата на Росен Желязков, за да търсят баланс. За нас е несериозно да се търси политически консенсус и една от парламентарните групи да предлага някакви разговори, подчерта Атанасова.

 

Изборите свършиха, хайде да не се държим все едно сме в кампания, заяви от своя страна заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев на брифинга. Хората са ни пратили тук не кой е най-атрактивен, не кой е най-иновативен, а да свършим работа, категоричен е той.

 

Колективната ни неспособност да свършим работа,означава че тази институция е безсмислена, утре някой ще ги каже, и че ние всички заедно и поотделно сме безсмислени, подчерта Дончев. По думите му най-лошия вариант, до който сме близо, е ние да преливане от една кампания в друга, каза още депутатът от ГЕРБ.

 

Още от "Политика"

Премиерът Димитър Главчев посети днес СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев”

При посещението в лечебното заведение на премиера днес стана ясно, че процедурата за закупуване на нов рентген е приключила и предстои финализирането на тази за скенер

Прочетете повече прочетете повече

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени