Десислава Атанасова: От къщата на Борисов няма нищо иззето, това ще бъде само медийна пушилка

Според председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС в разпространеното от МВР прессъобщение снощи данните са били на 99% лъжа

Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС Народно събрание
Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС Народно събрание Източник: Zonanews

Протестирахме срещу репресията за отстояване на демокрацията и правовата държава. Убедени сме, че ако в една правова държава полицията без да обоснове своите действия, без те да са съотносими към времето, хората и мястото и без това да е обяснено на обществото не можем да твърдим, че сме правова държава. Това каза председателят на парламентарна група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в "Лице в лице" по bTV.

 

Бойко Рашков от парламентарна трибуна обявяваше кой е престъпник, кой не, кой как ще бъде задържан. Днес и снощи станахме свидетели на това. Полицейска акция без смисъл се проведе в тъмните часове. От съобщението на прокуратурата стана ясно от кога за всички важи задържане за 24 часа съгласно закона на МВР, каза още тя.

 

По думите й от къщата на лидера на ГЕРБ няма иззето нищо. На практика липсват вещи, които косвено се отнасят към процеса – чанти, пари, чували. Достатъчно дълго време е минало, ако периода е 2014-2019 г., да започне едно досъдебно производство. МВР и прокуратурата трябва да имат адекватно обяснение за случващото се, отбеляза Атанасова.

 

Според председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС в разпространеното от МВР прессъобщение снощи данните са били на 99% лъжа. И добави, че нито Борисов, нито Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова са били задържани към този момент. Както и, че в дома на Менда Стоянова изобщо не е влизала полиция.

 

Всичко това ще бъде медийна пушилка, която има за цел да отклони общественото внимание от кризите, пред които сме изправени, уточни Атанасова. Сещам се за бруталния цинизъм на Цветанов, когато си позволи да прочете СРС-та с пряко отношение към български лекари. Тогава имах здравословен проблем и не бях на работа, но осъдих това поведение, разкри тя.

 

Трябва да е трайна практика и политиците да знаят къде е червената линия, която не могат да пресичат. Винаги съм твърдяла че българският съд може да оправдае или да обвини, който и да е, отбеляза Десислава Атанасова.

 

Забавяне в правосъдието по случая Нено Димов се дължи на всички съдебни реформи. Не трябваше да са свързани с определена политическа партия, а с това да се гарантира бърз и справедлив съдебен процес. Но той не зависи от политиците, или зависи доколкото те могат да променят законодателството, допълни още тя.

Още от "Политика"

Кирил Петков заплаши с побой Пеевски: Няма да ми каже тези неща, ако сме само двамата, а бодигардовете му са навън

Припомняме, че по-рано днес Делян Пеевски заяви, че Кирил Петков може да бъде "само булка на Борисов" и сравни него и Лена Бориславова със сладки пуделчета

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени