Десислава Атанасова: Пагубното за България правителство е изхарчило 9 млрд. за 9 дни. Оставка

Според Атанасова е срамно, че управляващата коалиция не е вкарала важни за разглеждане точки в дневния ред, като изпращането на военна помощ на Украйна, но са си гласували 10-дневна великденска ваканция

Десислава Атанасова, ГЕРБ
Десислава Атанасова, ГЕРБ Източник: Zonanews

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова поиска оставката на "пагубното за България правителство" от парламентарната трибуна, което по думите ѝ, е изхарчило 9 милиарда за 9 дни.

 

Според Атанасова е срамно, че управляващата коалиция не е вкарала важни за разглеждане точки в дневния ред, като изпращането на военна помощ на Украйна, както и че депутатите са си гласували 10-дневна великденска ваканция.

 

"Все още нямаме мерки за борба с кризите - инфлацията, цените - няма дори идеи в управляващото мнозинство. През тази парламентарна сесия вие се занимавахте единствено с кадруване и партийно овладяване на сектори и цели сфери на влияние.

 

Изчегъртахте "Булгаргаз", декапитализирахте българските енергийни дружества, вдигнахте цената на газа и все още нямате идея какво ще правите с цената на тока. Анализирахте, анализирахте, анализирахте - толкова много анализи, че накрая подписахте меморандум за 1 милиард с офшорка.

 

Намесихте американското и британското посолство и те ви нарекоха лъжци - конкретно финансовия министър Асен Василев. Изхарчихте 9 милиарда за 9 дни. Тази седмица през вашето прекрасно управление България достигна финансово дъно.

 

Всеки понеделник теглихте дългове - външни и вътрешни" обяви Десислава Атанасова.

Сред "другите успехи" на управляващата коалиция Атанасова включое и незаконният арест на лидера на опозицията Бойко Борисов - предизвикал, по думите на Атанасова, еуфория в началника на кабинета на премиера Петков Лена Бориславова.

 

"Вече не сте първа политическа сила, въпреки че само преди дни станахте партия", обърна се лидерът на групата на ГЕРБ към "Продължаваме промяната". Според Атанасова е станало ясно, че коалицията е против финансовата стабилност, против прокуратурата, българските институции и Конституцията.

 

"Само не разбрахме за какво сте "за", какъв е дневният ви ред и управленска програма и докога ще се гаврите с българското общество. На всички вас пожелавам в тези светли дни да мислите, да се смирите и след като си починете да се върнете тук с единственото правилно решение - оставка на това пагубно за България правителство.

 

Весели празници на всички колеги!", завърши декларацията си Десислава Атанасова. Депутатът от ПП Искрен Митев се опита да отговори на обвиненията на Атанасова, но набързо беше скастрен от Лъчезар Иванов от ГЕРБ и председателстващия парламента Мирослав Иванов, че според правилника няма такова право.

Още от "Политика"

Анализ на състоянието и подготовката на Въоръжените сили през 2023 г. ще представи началникът на отбраната адмирал Емил

България е една от 18-те държави членки на НАТО, които тази година ще отделят два процента от брутния си вътрешен продукт (БВП) за разходи за отбрана

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени