Десислава Атанасова подава оставка като депутат, за да влезе в КС

Церемонията по полагане на клетва трябва да е в петък

Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС
Десислава Атанасова, ГЕРБ-СДС Източник: Zonanews

Избраната за конституционен съдия Десислава Атанасова подава оставка като депутат. Прекратяването на пълномощията ѝ като народен представител е първа точка в проектопрограмата на парламента.

 

Атанасова беше избрана за член на Конституционния съд в петък, след като беше номинирана за поста от ГЕРБ. Вторият избран от парламента е Борислав Белазелков. Церемонията по полагане на клетва на новите конституционни съдии ще се състои в петък.

 

Вчера Румен Радев атакува избора на двамата нови съдии пред Конституционния съд. Един от посочените мотиви на държавния глава е, че в решението на парламента е записан деветгодишен срок на мандата им при положение, че две години от него са изтекли.

Още от "Политика"

Хампарцумян: Най-важната предпоставка за ръста на инфлацията е това, че догонваме европейския пазар

Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи показва институционална слабост, обясни финасистът

Прочетете повече прочетете повече

Премиерът и министър на външните работи Димитър Главчев ще участва в Срещата на Съвета на ОИСР на ниво министри

В момента в ОИСР членуват 38 държави, сред които най-развитите икономики от Европа, Северна Америка, Южна Америка и Азия, съставляващи 70 % от глобалното производство и търговия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени